• Konya’da faaliyetini sürdüren Kırım Tatar gençlik İnisiyatif grubu olan "Genç Tatar"(Yaş Tatar)  üyeleri ile Ankara’da Derneğimiz Genel Merkez konferans salonunda 10 Aralık 2022 tarihinde bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

319344866 10225584197384548 7899747655844795722 n

“Genç Tatarlar”ın üyeleri yanında başta Ankara olmak üzere çeşitli illerdeki gençlerin yayında, Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Kırım Tatar Milli Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Namık Kemal Bayar, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Hayat Vakfı Başkanı İsmet Yüksel, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Aydoğan da iştirak etti.

319178723 10225584198944587 3273383653439865987 n

Toplantıda; Ukrayna Rusya Savaşı’ndaki gelişmeler yanında Kırım Tatarlarının öncelikli konuları ile bilginin sağlıklı ve hızlı  paylaşımına yönelik konular üzerinde istişarelerde bulunuldu.