•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Düzce’de 1 Ağustos ile 8 Ağustos 2022 tarihleri arasında tertip edilen Dünya Düzce Günleri’nin beşinci gününde (5 Ağustos 2022) Cıyın Ansambli sahne aldı.

    Etkinliklerin 5’nci gününde Anıtpark Meydanı’nda gecenin ilk performansı Dünya Düzce Günleri etkinlikleri için Ankara’dan katılan Genel Merkezimiz Kırım Tatar Halk Oyunları Topluluğu “Cıyın Ansambli”nin gösterisi büyük beğeni ile takip edildi.

    Giris

    Evelina Kemileva yönetimindeki Hanzade Uludağ, Qırımgeray Aktaran, Arslan Bekirov, Selen Ceran, Elif Boydak, Umut Uzgur’dan oluşan Cıyın Ansambli yıldızlar ekibinin (Genç altı) başarı ile sergilediği Kırım Tatar halkoyunları seyircilere çoşkulu anlar yaşattı.

    1

    Anıtpark Meydanı’nda Düzce Kırım Derneği tarafından açılan standta sunulan meşhur Kırım Tatar aşı çibörek de Düzce’lilerin damaklarına başarı ile hitap etti.

    Giris

    Düzce'nin plaka kodu olan 81 numarası referans alınarak, 8. ayın 1'i'ne denk gelen hafta "Dünya Düzce Günleri" olarak kutlanacak. 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan etkinlikler 8 gün sürecek.

    72f2553a ef7a 4fde 8aab 9d7dcd2c7888

    Gösteriden sonra Düzce Belediyesi Millet Kıraathanesi’nde devam eden şiir ve müzik dinletisi programında Müzisyen Merih Üstüner’in yorumladığı Kırım yırlarını zevkle dinleyen Cıyın Ansambli üyeleri Düzce Derneği tarafından kendileri için düzenlenen gezinti programına katıldı.

    fcf09245 232d 42ff be60 de95991c9cc9

    Düzce Kırım Derneği Başkanı Burhan Tutkun ile Önceki Dönem Başkanı Osman Keskin’in rehberliğinde devam eden gezi programında Cıyın Ansambli üyeleri Binef At Çiftliği, Aydınpınar Şelaleleri, Efteni Gölü ve Tabiat Parkı Kuş Cenneti ile Konuralp Antik Kenti ve Düzce Mutfak Sanatları Merkezi ziyaret edildi.

    Pin It