•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Genç Tatar inisiyatifinin organizatörlüğünde Kırım Derneği Genel Merkezi’nin desteğiyle 26 Haziran 2022’de düzenlenen “Kırım Tatar Millî Bayrak Günü Uluslararası Satranç Turnuvası” klasman maçlarının ardından final maçlarının oynanması ile birlikte tamamlandı.

    Turnuvaya Türkiye, Ukrayna, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Polonya, Hollanda, Türkmenistan ve Hindistan’dan toplam 77 kişi müracaat etti.

    Kayıt yaptıranlar arasında Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov’un yanı sıra Ukrayna ve Kırım’da satranç şampiyonlukları bulunan, FIDE uluslararası lisansına sahip Kırım Tatarı profesyonel satranç oyuncusu bir öğrenci arkadaşımızda turnuvamızda yer aldı.


    Satranç Turnuvası Türkçe Afiş

     

    Ayrıca satranç eğitmeni olarak da görev yapmakta olan FIDE uluslararası lisansına sahip ülkemiz üniversitelerinden bir akademisyen hocamızda turnuvaya katılarak finale kadar yükseldi. Aynı zamanda bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz turnuvalarda bir ilk yaşandı ve bir kadın yarışmacı final maçlarına kalma başarısı gösterdi. Ulusal turnuvalarda çeşitli derecelere sahip bu kadın yarışmacı da FIDE uluslararası lisansına sahipti ancak turnuvamızda dereceye giremedi.

    Elbette kayıt yaptıran 77 kişi arasında profesyonel sporcuların yanı sıra amatör amatör oyuncular da yer aldı.

    Turnuvaya katılan üç usta oyunucu, "FIDE Master (FM) - FIDE Ustası" (Ulusal platformda profesyonel anlamda satranç lisansı) unvanlı Hindistan ve Rusya’dan iki oyuncu ile "International Master (IM) - Uluslararası Usta" (FIDE uluslararası lisansı) unvanlı Türmenistan’dan bir oyuncu hem klasman hem de final maçı oynadı.

    Turnuvaya kayıt yaptıran 77 kişiden 56’sı klasman maçlarına katıldı. Klasman maçlarına katılan 56 yarışmacıdan 12’si finale katılmaya hak kazandı. Final maçları esnasında bir yarışmacının diskalifiye edilmesi sebebiyle final maçları 11 yarışmacı ile oynandı.

    Klasman maçlarında Ukrayna, Hindistan, Hollanda, Türkiye, Rusya ve Türkmenistan’dan oyuncular yer aldı.

    Final maçlarında ise Türkiye, Hindistan ve Hollanda’dan sporcular yer aldı.

    Turnuva maçları Genç Tatar sosyal medya hesaplarında canlı olarak yer aldığı gibi final maçları eş zamanlı olarak  youtube üzerinden de yayınlandı.

    Dereceye giren oyuncuların final sıralaması da şu şekilde oluştu:

                      1) Kartavya Anadkat - Hindistan
                      2) Yusup Atabayev - Türkiye
                      3) Aaryan Varshney - Hindistan
                      4) Omm Aditya Khadanga - Hindistan
                      5) Batuhan Sütbaş - Türkiye

     Kırım Tatar Millî Bayrak Günü Uluslararası Satranç Turnuvası karşılaşma kayıtlarını aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.

    Klasman maçlarının canlı yayın kayıdıhttps://fb.watch/dWZax0k6f4/
    Final maçları canlı yayın kayıdı:
    Facebook: https://fb.watch/dWZdmb_Hbe/
    Youtube: https://youtu.be/y0f2b_lhDjo

     

     

    Pin It