•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Bugün, 1 Haziran 2022 Çarşamba günü Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ın eşi Katerina Bodnar ile birlikte gelen  hanımlar Derneğimizde konuğumuz oldular.

    Resim 2

    Ukrayna Büyükelçiliği’ndeki hanımların Kırım Tatar Fesi yapmak üzere hazırladıkları Vışıvanka Nakışları ile bezenmiş kumaşlar elbirliğiyle biraraya getirildi. Bu anlamlı kültürel etkinlikte Ukrayna Büyükelçiliğinden konuk olan hanımları Oya Deniz Çongar ile birlikte Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi azaları ağırladılar. Bu etkinlik iki halkın birlikte yaşama azminin son derece naif bir göstergesiydi.  Son derece samimi bir ortamda geçen çalışma gününün sonunda ortaya çıkan fesler 5 Haziran 2022 Pazar günü Ballıkpınar’da düzenlenecek olan Tepreç’te görücüye çıkacaklar.

    Resim 4

    Nakışlarla süslenmiş kumaşların fes haline geldiği çalışma katılan hanımların hepsi için bir ilkti. Umuyoruz ki her iki halkın kendi sembollerini biraraya getirdiği bu çalışma son olmaz.

    WhatsApp Image 2022 06 01 at 13.41.42

    Bu tarz etkinlikler kişileri biraraya getirdiği gibi, birlikte çalışanları daha da güçlü yapıyor. Çalışma sonunda hanımlar gelecekte farklı projelerde yeniden biraraya gelme temennisiyle ayrıldılar.

    Resim 3

    Zarif jestleri ve böyle bir projenin gerçekleştirilmesi için gösterdikleri gayret sebebiyle Sayın Katerina Bodnar’ın şahsında Ukrayna Büyükelçiliği bünyesinde yer alan hanımlara teşekkür ediyoruz.

     

     

     

    Pin It