•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • İşgal altında bulunan Kırım’daki evinin önünden 2016 yılında işgalciler tarafından kaçırılan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu ve Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi Ervin İbragimov için Derneğimiz Genel Merkezinde 24 Mayıs 2022 tarihinde bir toplantı düzenlendi.

    Toplantıda, Türkiye’deki Kırım Tatarları, dünyaya ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine seslenerek “Ervin İbragimov nerede?” sorusunun Rusya Federasyonuna sorulması için çağrıda bulundu.

    Giris

    Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde bundan 6 yıl önce, 24 Mayıs 2016 günü akşam saatlerinde, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Yönetim Kurulu ve Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi 31 yaşındaki Ervin İbragimov evinin yakınlarında kaçırıldı. Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Üyesi Ervin İbragimov’un arabası, 25 Mayıs 2016 sabah saatlerinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrindeki evinin yakınlarında kapıları açık bir şekilde bulundu. Olayın gerçekleştirildiği yerin yakınında bulunan güvenlik kameraları, Ervin İbragimov’un trafik polisi üniforması giyen kişiler tarafından kaçırıldığını kaydetti. O günden beri Ervin İbragimov hakkında hiçbir şey bilinmiyor. İbragimov’un kaçırılmasının sebepleri de bilinmiyor. İşgalci yönetimin sahte soruşturması hiçbir sonuç vermedi.

    Banner

    İbragimov’un kaçırılışının 6’ncı yılında hala hayatta olup olmadığı dahi bilinmiyor. Türkiye’de ve dünyada “Ervin Nerede?” kampanyaları düzenlenmeye devam ediyor. Ervin İbragimov’un akıbeti hakkında olayın faillerinden bilgi talep edildi. Toplantıya; Ervin İbragimov’un Türkiye’de tedavi gören babası Umer İbragimov, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) yönetimi ve üyeleri, Kırım Tatar milli hareketi emektarları ve Kırım Tatar diaspora temsilcileri katılarak konuşma gerçekleştirdi. Ervin İbragimov’un sağ salim bulunması için dualar edildi. Toplantı, Kırım Haber Ajansının Facebook sayfasından canlıyayınlandı.

    Giris 2

    Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov da canlı telefon bağlantısı ile toplantıya katıldı ve tüm katılımcıların duygularını paylaştığını ifade etti. Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna’nın işgalcilere karşı zafer kazanmasını ve Kırım’ın işgalden kurtulduğu gün özgür Kırım’da buluşacaklarını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

    b8

    Genel Başkanımız Mükremin Şahin, işgalci Rusya tarafından 6 yıl önce evinin önünden kaçırılan Kırım Tatar Milli Bölge Meclisi Üyesi Ervin İbragimov’un kaçırılmasının basit bir hadise olmadığını, Rusya tarafından planlanmış bir eylem olduğunu belirtti. Şahin, “İbragimov, güçlü, korkusuz, dirayetli, vatan sevdalısı, liderlik özellikleri olan bir şahsiyetti. Onun hayatta olduğunu ümit ediyor, ona inanıyoruz. İnşallah bu arkadaşımız yine aramızda olacak ve halkımızın mücadelesine katılacak” dedi.

    MÜKREMİN ŞAHİN: RUSYA’NIN HATASI YENİ ERVİNLER’İN YETİŞMESİNE VESİLE OLACAK

    İşgalcilerin pişman olacağını dile getiren Şahin, “Bugün biz tüm dünyaya ilan ediyoruz ki: Ervin’in bizden kasıtlı olarak çalınması, kaçırılması bir amaç için yapıldı. Kırım’daki mücadelemize darbe vurmak için yapıldı. Ama onu kaçıranlar bundan pişman olacaklar. Çünkü onun bize kazandırmış olduğu ruh binlerce Ervin’in yetişmesine vesile olacak” ifadelerine yer verdi.

    Kaçırılan Kırım Tatar Milli Hareket Üyesi İbragimov ile birlikte çalıştıklarını dile getiren Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, “Ervin kardeşimiz yüreği mangal gibi olan, vatanı milleti için korkmadan mücadele eden bir insandı. Onun Kıyiv’deki, Romanya’daki, Litvanya’daki toplantılara cesurca, korkusuzca katılması dikkatimi çekiyordu, bu beni daima gururlandırmıştır. İnanıyorum ki, vatanımıza en yakın zamanda dönecek, haklı davasında amacına ulaşacaktır. Bizlerin elinden gelen ise dua etmektir. İnşallah bu günler de bitecek, milletimiz huzuru içinde yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

    b2 1

    Ervin İbragimov’un babası Umer İbragimov, çalışma ve mücadele arkadaşlarının oğlunu unutmadığını, bulunması için her sene birlikte dua ettiklerini belirterek her zaman hatırladıkları için teşekkür etti.

    Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, Ervin İbragimov’un kaçırılışının her yıl dönümünde sağ salim bulunması için dua ettiklerini anımsatarak, “Böyle bir zamanda konuşmak çok zor, çünkü Ervin 6 senedir aramızda yok” dedi. Ervin’in sağ olduğuna inandığını belirterek sağ olarak bulunacağı için bir şansın hala var olduğunu ifade etti.

    b1 1

    DQTK’DEN DÜNYAYA VE TÜRKİYE ÇAĞRI: ERVİN İBRAGİMOV’UN NEREDE OLDUĞUNU SORUN!

    DQTK Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar, tüm dünya liderlerine ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamına, Ervin İbragimov’un bulunması için çağrıda bulunarak şunları kaydetti:

     “Herkes vatanını sever, herkes milletini sever ve bunun için vatanına milletine bir şeyler katmak için çalışır. Ama kimileri vardır ki, vatanı milleti için canını başını gövdesini ruhunu ortaya koyar. Biz o insanlara dava adamı diyoruz. Millet hizmetkarları diyoruz. İşte Ervin böyle bir dava adamıydı. Milletler bu dava adamlarını çok az çıkarır. Ve o dava adamları millet için liderlik eder. Bizim tarihimizden; Gaspıralı, Çelebicihan, Mustafa (Abdülcemil Kırımoğlu) Aga gibi insanlar çıktı. Şanslıyız ki; 100 yılda üç tane dava adamı yetiştirdik. Ervin de bu millete hizmet edecek kapasitede bir dava adamı. Böyle bir adamın ortadan kaldırılması, kaçırılması bu millete ve bütün dünyaya verilen bir mesaj. Bu mesaja karşı dünyanın da bir şeyler yapması lazım. Ervin’in Rus gizli servis elemanlarınca kaçırılışının 6’ncı sene-i devriyesi 7’nci seneye giriyoruz. Bizim buradan dünya liderlerine en başta da Türkiye Cumhuriyetinin en yüksek makamı Cumhurbaşkanlığına çağrımız; Rusya Federasyonu adlı artık illegal hale gelmiş organizasyonla yapılan görüşmelerde bir soru sormaları: ‘Ervin İbragimov nerede?’

    Biz bütün dünya liderlerin ve tüm ülkelerin diplomatlarından ve bilhassa vatandaşı olduğumuz Türkiye Cumhuriyetinin diplomatlarından, dışişleri bakanlığından talebimiz Ervin’in nerede olduğunu bir kez olsun sorun ve cevabı lütfen bizimle paylaşın.

    Biz DQTK olarak Ervin ile bir yola çıktık ve bu yolumuz devam ediyor, devam edecek. Onu en kısa sürede bu masada, meydanlarda, sokaklarda yanımızda göreceğimize inanıyoruz. Allah hepimizi tekrar Ervin’e kavuştursun.”

    b12

    PROF. DR. HAKAN KIRIMLI: İŞGALCİLERİN KIRIM’DAN VE UKRAYNA’DAN DEFOLUP GİTTİĞİNİ GÖRECEĞİZ

    “Ervin İbragimov’u milleti için, davası için canını ortaya koyan bir insan olarak tanıdım.” diyen Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı da 44 Kırım Tatarının daha Kırım’ın 2014’te işgal edilmesinden sonra benzer şekilde kaçırıldığını belirterek şunları dile getirdi:

     “Onun takdiri milletimizin nasıl bir halde olduğunu başka hiçbir şey olmadan dünyada gösterilen, dünyada anlatılan bir bahtiyardır. Böylesine tarihimizde işgal altında yaşayanlarla kahraman olup geçen bu bahtiyardan sonra daha da bahtiyar olaydan sonra nasıl gururlansam az. Bunun acısı kimseye anlatılmaz. Bu kahramanlarımızın anne ve babalarının gururlanmalarında hakkı vardır. Yapayalnız olunan vakitte nasıl teslim olamamayı hem dünyaya hem de tarihe karşı gösterdik. Bu katiller doymak bilmeyen ihtiraslarını bugün gösteriyorlar. İnşallah cehennemden çıkmazlar. Onların defolup gittiğini, Ukrayna’nın da hürriyetine kavuştuğunu, dünyadaki kurtuluşumuzu göreceğiz. Bu acılı takdir elbette boşa çıkmayacaktır. Bize düşen sayısız kahramanlarımız gibi deniz üstünde okyanus üstünde durmaktır. Ervinlerimiz, kahramanlarımız yanımızdadır ya da değildir ama her birini yaşatmaya borçluyuz.”

    Kaynak: QHA

    Pin It