• Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in babası Enver Celal 27 Mart 2022 tarihinde Kırım’ın Akmesçit şehrinde vefat etti.

enver celal

Şu anda Bahçesaray sınırları içerisinde olmakla birlikte mevcut olmayan Akçokrak’da 1938 yılında doğan Enver Celal, 18 Mayıs 1944 Büyük Kırım Tatar Sürgününde Özbekistan’ın Buhara şehrine ailesiyle birlikte sürgün edilmişti. Sürgün yıllarında evlendiği Ayşe Hanım ile yetiştirdiği üç evladına milli değerleri, millet ve vatan sevgisini de aşılamıştı.

Kırım’daki işgalciler tarafından düzmece suçlarla 4 Eylül 2021 tarihinden beri hapiste esaret altında tutulan oğlu Nariman Celal, VI. Kırım Tatar Milli Kurultayı’nda (2013) Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcılığına, 2014 yılındaki Rusya’nın Kırım’ı işgalinden sonra da KTMM 1. Başkan Yardımcılığına seçilmişti. Evlatlık görevini yerine getirmek ve son yolculuğunda babasına eşlik etmek isteyerek cenazeye katılma isteğinde bulunan Nariman Celal’i işgalciler izin vermeyerek engellemiş oldu.

Enver Celal’in cenazesi 28 Mart 2022 tarihinde kılınan cenaze namazına müteakip Akmescit’in Biy Tanış köyünde defnedildi.

Merhuma Allah’tan rahmet,

Esaret altında tutulan Nariman Celal’e, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Kırım Derneği Genel Merkezi