• Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği tarafından 27 Şubat 2022 tarihinde Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin 8’inci yıldönümü ve Ukrayna işgali münasebetiyle bir basın açıklaması toplantısı düzenlendi.

Banner

Protestoya, Eskişehir’deki Kırım Tatarları ve Ukraynalı vatandaşlar katıldı. Ukrayna’nın milli marşının okunduğu protesto gösterisinde Ukrayna ve Kırım Türklerine destek verildi. Eylemde, Ukrayna bayrakları ve Kırım Tatar bayrakları açıldı.

kirim dernegi protesto 1 1536x1152

Eskişehir Kırım Halkbilim Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Dernek Başkanı Recep Şen, “Ukrayna işgalci faşist Putin’in çizmeleri altında ezilecek diye korkuyordum ama Ukrayna’nın vatanları için verdikleri direnişi ve mücadeleyi görünce içimdeki hüzün sevince dönüştü. İnanıyorum ki Kırım Türkleri ve Ukraynalılar işgale karşı bu şanlı direnişini tarihe yazacaktır. Biz Kırım Tatar Türkleri olarak Ukraynalı kardeşlerimizle birlikteyiz. Slava Ukraini” dedi.

protesto 2

Protestoda Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) bildirisini okuyan Dernek, Ukrayna’ya destek olurken Kırım Tatarları için de direniş gösterdi. Dernek, Rusya’nın işgallerini tanımadığını ve bu saldırılara son vermesi için çağrıda bulundu.

“Savaşa Hayır!” sloganları atan katılımcılar protesto esnasında duygu dolu anlar yaşadı.

274567014 333463755462043 7467376039032118348 n