•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şubesi, 28 Şubat 2022 tarihinde saat Bursa Kent Meydanı’nda Kırım işgalinin 8’inci yıldönümü vesilesiyle Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini protesto etmek için bir açık hava basın toplantısı düzenledi.

    Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şubesi, Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin 8. yılında Bursa Kent Meydanı’nda protesto düzenledi. Protestoda, Kırım Tatarlarının, Rusya’nın Kırım’ı işgalini tanımadığı bildirilirken yine Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna’ya yönelik işgal saldırıları şiddetle kınandı. Dünya Kırım Tatar Kongresinin (DQTK) bildirisinin okunduğu protestoda, “Savaşa Hayır!” sloganları sıkça dile getirildi.

    Giris

    Protesto gösterisine; Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Haluk Yaşayanlar, Bursa Tatar Türkleri Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Öner, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Eskişehir Kırım Halkbilim Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Dernek Başkanı Recep Şen katıldı. Rusya’nın saldırganlığının şiddetle kınandığı protestoya çok sayıda vatandaş katıldı.

    savasa hayir pankart

    Kırım Tatar ve Ukrayna bayraklarının açıldığı protesto gösterisinde “Putin Kırım’dan elini çek!”, “Savaşa Hayır” pankartları açıldı.

    Protesto gösterisinde Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına ilişkin Dünya Kırım Tatar Kongresi’nin (DQTK) yazılı bildirisi okundu. Bildiride, Rusya’nın 26 Şubat 2014’deki Kırım’ı yasa dışı işgalinin tanınmadığı ve tanınmayacağı vurgulandı.

    kirim gelisimm vakfi bursa subesi

    Bildirinin devamında, Rusya’nın işgalci saldırıları ve askeri saldırganlığı dolayısıyla Kırım Tatarları olarak Ukrayna’daki vatandaşlar için kaygılanıldığı belirtildi.

    Kırım’ın yasa dışı işgalinin 8. yılında yapılan basın açıklamasında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları kınandı. Açıklamada, “Bundan sekiz yıl önce Kırım’ın işgali ile başlayan süreç bugün Ukrayna’nın işgaline yönelik Rusya saldırısı ile çok daha korkunç bir boyut almıştır” denildi.

    Banner

    Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şubesi açıklamasında, “İşgaller, savaşlar farklı şekilde başlasa da sonunda hep aynı sesle yankılanır. Ukrayna teslim olmayacak, Kırım Tatarları işgale boyun eğmeyecektir. İşgale ve savaşa hayır! Kırım’a özgürlük!” dedi.

    Kaynak: QHA

    274567014 333463755462043 7467376039032118348 n

    Pin It