•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'ndeki 13 Şubat 2022 tarihinde yapılan ayinin ardından Patrik Bartholomeos savaş söylentilerinin sona ermesi için dua etti.

    Fatih'teki Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'ndeki ayinin ardından Patrik Bartholomeos savaş söylentilerinin sona ermesi için dua ettiğini ifade etti.

    bartholomeos savas soylentilerinin sona ermes 4 14731576 osd

    Fener Rum Patrikhanesi'nde saat 09.30 başlayan ayine İstanbul Anadolu Yakası Şubesi üyelerimiz, diplomatik temsilciler ve vatandaşlar katıldı. Ayin için gelenler kilisenin girişinde bulunan alanda mum yakıp dua etti. Ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Ayinde İncil'den bölümler okundu, ilahiler söylendi ve dualar edildi.

    bartholomeos savas soylentilerinin sona ermes 10 14731576 osd

    Ayinin ardından Bartholomeos Ukrayna'da yaşanan gerilim ile ilgili konuşma yaptı. Savaş söylentilerinin sona ermesi için dua ettiğini ifade eden Bartholomeus Avrupa'daki olası bir savaşın kazananının olmayacağını da dile getirdi.

    bartholomeos savas soylentilerinin sona ermes 12 14731576 osd

    İstanbul Anadolu Yakası Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi Zafer İşçen ayin sonrası yaptığı açıklamada  “Bugün Fener Rum Patrikhanesi'nde Ukrayna'daki potansiyel Rusya'nın işgaline karşı barış için duaya iştirak ettik. Yine bütün dünyanın gözleri üzerinde Uluslararası Hukuku ve insan haklarını hiçe sayarak işgal durumu söz konusu. Bizde barış amacıyla ve insan hakları amacıyla buraya geldik, toplandık. İyi niyet temennilerimizi sunduk. Dünyada barışın olmasını her zaman için temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

    bartholomeos savas soylentilerinin sona ermes 11 14731576 osd

    Ayinin ardından katılımcılar kilisenin önünde fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında Türk bayrağı ve Ukrayna bayrağı açıldı.

    Pin It