• Litvanya’nın Ankara’daki Büyükelçisi Ričardas Degutis 1 Şubat 2022 tarihinde Derneğimizin Genel  Merkezine iadei ziyarette bulundu.

Banner

Büyükelçi Degutis ziyaretinde altı yüz yıldan beri Litvanya’da yaşayan Litvanya Tatarları hakkında bilgi verdikten sonra Litvanya’da Litvanya Tatarlarına yönelik çalışmalardan bahsetti.

c268353f 4492 4634 a99b 0feb82a92778

Genel Başkanımız Mükremin Şahin de iadei ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirttikten sonra 2021 yılının Litvanya’da Litvanya Tatarları olarak kutlanmasına yönelik faaliyetlerin pandemi nedeniyle istenen seviyede olmasa da, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Litvanya Ankara Büyükelçiliği, Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve Genel Merkezimiz işbirliğinde 16 Aralık 2021 Perşembe akşamı Türk Ocağı Salonunda düzenlenen “2021 Litvanya Tatarları Tarih ve Kültür Yılı: Kutlama ve Konser Programı”nın somut ve verimli bir faaliyet olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti.3e5a3fd7 617c 4dc6 ba1a 093c64e38f67

Konuşmasının devamında Şahin, bu ziyaretin 2021 yılında istenen seviyede yapılamayan Litvanya Tatarları’na yönelik faaliyetlerin 2022 yılında yapılmasına vesile olmasını beklediklerini ifade etti.

Giris

Litvanya Büyükelçiği Müsteşarı Vaıda Stankevıčıenė ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Tuncer Kalkay, Ali Olgun Boydak, Murat Batır ve Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Özel’in de hazır bulunduğu toplantıda; Litvanya Tatarları hakkında yapılan çalışmaların hangi yöntemlerle tanıtılabileceği ve yapılabilecek işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.