• Kırım Araştırmaları Ağı’nın ikinci toplantısı 9 Ocak 2022 Pazar günü yapıldı.

Kırım, Karadeniz, Doğu Avrupa, Kıpçak çölü ve bu bölgelerle bağlantılı konularda ilmî çalışmalar sürdürmekte olan kişiler arasında bilgi alış verişi, haberleşme ve yardımlaşmayı geliştirmek amacıyla kurulan Kırım Araştırmaları Ağı’nın “Kırım Konuşmaları Dizisi”nin ikinci toplantısında Dr.Filiz Tutku Aydın, birkaç ay önce “Émigré, Exile, Diaspora, and Transnational Movements of the Crimean Tatars” başlığıyla İngilizce olarak yayınlanan kitabını bizlere “Qırım, Diaspora ve Milliy Kimlik” adlı bir sunumla anlattı.

Filiz Tutku

Bu toplantıda Dr.Aydın kitabın kendi doktora çalışmalarına dayandığını ve bu kitabı hazırlarken Kırım Tatar Millî Hareketi ile inisiyatif gruplara katılan pek çok kişiyle Kırım’da, Amerika’da ve Türkiye’de çok sayıda görüşme yaptığını söylerken, Kırım Tatar halkının geçen asırda yaşadıklarını ve olayları bölümlere ayırarak ilmî bakış açısıyla sınıflandırdığını ifade etti.

Slaytlı görsel

Toplantı sonrasında katılımcılar merak ettikleri hususlar hakkında sorularını yönelttiler ve kitap hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.

Ayşegül hoca

Kırım Araştırmaları Ağı’nın toplantısına Türkiye’den, Romanya’dan ve Polonya’dan akademisyenler ile konu hakkında çalışan pek çok kişi katıldı. İnternet aracılığıyla zoom platformu üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen toplantı kaydı youTube ve spotify hesaplarında izlenebilir.

Haber ve fotoğraf: Edige Burak Atmaca