•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Daimî Temsilcisi Anton Korineviç ile DQTK ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov Genel Merkezimizi ziyaret ettiler.

    WhatsApp Image 2021 12 10 at 18.07.23 1

    Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun, Rus işgali altındaki Kırım’da yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için 10 Aralık’ta düzenlediği “İşgal Altındaki Kırım’da İnsan Hakları ve Kırım Tatarları” başlıklı panele konuşmacı olarak katılan Anton Korineviç ve Refat Çubarov toplantı sonrasında Genel Merkezimizi ziyaret ettiler.

    WhatsApp Image 2021 12 10 at 18.07.25

    Konuklarımızın Genel Başkanımız Mükremin Şahin’i ziyareti esnasında Ukrayna ve Kırım gündemi ele alınırken birlikte yapılabilecek çalışmalar hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.

    WhatsApp Image 2021 12 10 at 18.07.24 3

    Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimî Temsilcisi Anton Korineviç ziyareti esnasında şunları söyledi: “Biz de Ukrayna olarak; Kırım Tatarlarının tarihini, kültürünü, geçmişini en başta da insan haklarının yeniden hissedilebilmesine yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aynı zamanda Refat ve Mustafa Aga ile çalışmak bizim için onurdur. Yurtdışında yaşayan Kırım Tatarlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğimizden de eminim.”

    Misafirpeverlikleri sebebiyle Derneğimize teşekkürlerini ileten Korineviç “Her şey için teşekkür ederim, sizleri görmek güzeldi” diyerek Genel Merkezimiz heyetini Kıyiv’e davet etti.

    Kaynak: QHA

     

     

     

    Pin It