• Aralık ayının 16’sında Ankara’da başlayacak olan “Kırım Kültür Günleri”nde Kırım’dan misafirlerimiz var.

Kırım Tatar dili ve kültürünün yaşatılması konusunda yaptıkları önemli çalışmalarla dikkat çeken iki kıymetli kuruluş 1917 Kurultayımızın 104’ncü yılı münasebetiyle Ankara’da düzenlenen “Kırım Kültür Günleri”nde halkımızla buluşacak.

Daha önce ilân edildiği gibi bu yıl kapsamı genişleyen etkinliklerde Kiev’den konuk olarak gelen “Qırım Ailesi”nin yanı sıra “Nito Kitap”, “Tohumluk Vakfı”, “Ukrayna Derneği” gibi ortak çalışılan sivil toplum kuruluşları ve “Emel Dergisi” nin açacağı stantlara ek olarak “Crimean Tatars” ve “NENKECAN Qadın Qızlar Klubı” da yer alacak.

Dolayısıyla sohbetler ile okurları yazarlarla buluşturacak olan imza günlerinde de yeni düzenlemeler yapılarak Zera Bekirova, Elzara İslâmova ve Lilâ Bucurova’nın sunumlarının da yer alacağı programların tarih ve saatleri şu şekilde düzenlendi:

“Kırım Kültür Günleri” Sohbet Programları

16 Aralık 2021- Perşembe
                                        15.00  Açılış
                                        15.30  “1917 Kurultayı’na Bağışlanan Uluslararası Satranç Turnuvası” sonuçlarının ilânı
                                        16.00  Metin Batur-Mamed Cafarov “Kırım Yırları” dinletisi

17 Aralık 2021-Cuma
                                        13.30  Anife Qurtseyit “Kiev’de Qırım Ailesi”
                                        14.30  Gönül Şamilkızı “Ballıkpınar-Bir Kırım Tatar Köyü”
                                        16.00  Mehmet Berk Yaltırık “Halk Hikâyelerinde Korku”
                                        18.00  Nurten Ceceli Alkan “Çocuklarımız için Masallarımız Var”
                                        19.30  Zera Bekirova “Nenkecan 10 Yaşında”

18 Aralık 2021-Cumartesi
                                       11.00  Mayre Luman “Qırımtatar Nakışları”
                                       12.30  Serra Menekay Öncel “Hekimlikten Yazarlığa”
                                       14.00  Pınar Ayhan “Tohumluk Vakfı-Köy ile Kent Arasında Aydınlanma Köprüsü”
                                       16.00  Lilâ Bucurova “Sürgün Şiirleri”
                                                   Elzara İslâmova “Crimean Tatars faaliyetleri ve Tercüman Belgeseli”
                                       18.00  Zafer Karatay “Emel Mecmuası’nın 91.Yıldönümü”

Kırım Derneği Genel Merkezi bünyesinde kurulan eğitim, kültür ve sosyal yardım konusunda çalışmalar yapan ”Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi” tarafından organize edilen Güz Kermesine destek amacıyla hazırlanan bilet satışı da devam etmekte. Etkinliğin son günü biletlerdeki numaralarla yapılacak olan çekilişle belirlenecek şanslı numaralara 4 adet çeyrek altın ve 50 adet sürpriz hediye verilecek. 20 Kasım 2021 saat 18.00’e kadar temin edilebilecek olan çekiliş biletlerinin kazananları üzerindeki numaralarla www.kirimdernegi.org.tr adresinden yayınlanacak. Kermes ve yardım amacıyla satılan biletlerin geliri derneğimizin amacı doğrultusunda sağlık, eğitim, kültür ve sosyal yardım için yapılan çalışmalarda kullanılacaktır.

Kırım Kültür Günleri program posteri

Kermesimize bağış yaparak katkıda bulunmak isteyenler “Kermese Bağış” açıklaması ile TC Ziraat Bankası Ankara Yenişehir Şubesi’nin TR 2900 0100 0471 3977 5088 5001 numaralı hesaba bağışlarını gönderebilirler.