• Son günlerde Vatan Kırım’da yaşanan salgın kaynaklı felaket sebebiyle Kırım Tatar Teşkilâtları Platformu tarafından 20 Kasım 2021 Cumartesi günü bir dua programı düzenlendi.

WhatsApp Image 2021 11 20 at 20.14.56 1

Zoom platformu üzerinden saat 19.30’da gerçekleştirilen dua etkinliği eş zamanlı olarak Kırım Dernekleri Genel Merkezi Facebook sayfasından canlı olarak yayınlandı.

WhatsApp Image 2021 11 20 at 20.14.55 2

Etkinliğin moderasyonunu Av. Namık Kemal Bayar üstlenirken, açılış konuşmasını Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Koordinatörü Ümit Şilit yaptı. Duaları; Ankara’dan Ömer Özel, Kırım’dan Dilâver Memetov, Server Çolakçık ve arkadaşı, Kıyiv’den Seytumer Seytumerov ve Eskişehir’den Abdullah Hoca okudular.

WhatsApp Image 2021 11 20 at 20.14.55

Teşkilat başkanlarının da iştirak ettiği etkinlik sonlandırılırken bu programın dayanışma adına belli sıklıklarda düzenlenmesi fikri de konuşuldu.

WhatsApp Image 2021 11 20 at 20.14.55 1

WhatsApp Image 2021 11 20 at 20.14.56 2

Dua etkinliğinin tamamını https://www.facebook.com/kirimderneklerigenelmerkezi/videos/4796750780347927 adresinden Kırım Dernekleri Genel Merkezi facebook sayfasından izleyebilirsiniz.