•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Bütün üyelerimizin ve dostlarımızın mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlarız.

    İnsanlığın en fazla sevgiye, muhabbete, iyiliğe, dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bu pandemi günlerinde dünyanın dört bucağından gelen baskılar, insan hakları ve hukuk ihlâlleri, toprak işgalleri ve hak ihlâlleri ile etnik ayrımcılık haberleri bizleri derin bir üzüntüye sevk etmektedir.

    Müslümanların ilk kıblesi, bütün İbrahimî dinlerin kutsalı Kudüs’te Ramazan ayında başlayan ve hâlâ yaşanan olayları, uygulanan apartheid politikalarını akıl tutulmasından başka bir şeyle izah edemiyoruz. Aynı şekilde hemen yanı başımızda milyonlarca insanın hayatını mahveden onlarcasını evlerinden-yurtlarından eden; sayısız insanın ölümüne, yaralanmasına ve sakat kalmasına yol açan Irak, Suriye ve Yemen’de yaşanan hadiseleri de akıl tutulmasından başka bir şeyle izah edemiyoruz.

    Büyük şairimiz Bekir Sıtkı Çobanzade’nin “Bir izin beriñiz, baqırıp kiriyim, / Qırımda, Qâşgarda ökürip cüriyim...” mısralarında bahsettiği Kaşgar’da, Doğu Türkistan’da yaşanan akıl almaz insanlık dışı uygulamaları ise nasıl izah edeceğimizi bilemiyoruz.

    Halkımız, Kırım’ı müslümansızlaştırmak ve Tatarsızlaştırmak politikaları sebebiyle 2 yüz yıldan fazla bir zaman süresince zoraki muhaceretlere, sürgünlere, soykırıma uğratılmış ve bunlara karşı var olma mücadelesi vermiştir. 2014’te Vatan Kırım saldırgan, sömürgeci, asimilasyoncu Rusya Devleti tarafından bir kez daha işgal edilmiştir. Bu Türkiye’de yaşayan milyonlarca Kırım Tatarı tarafından asla kabul edilecek bir durum değildir.

    Dilimiz, dinimiz, kültür ve medeniyetimizin yok edilmesi için işgalciler tarafından her türlü metot günümüzde insafsızca uygulanmaktadır.

    Dünyanın her bölgesinde insanlığa karşı işlenen bu suçlar hususunda vicdanı olan herkesi dili, dini, ırkı ne olursa olsun samimiyetle sesini yükseltmeye ve direnmeye davet ediyoruz.

    Gelecek bayramlarımızı Vatan Kırım’da insan hakları ve hukuka saygılı, hür ve demokratik bir ortamda halkımızla birlikte kutlamak inanç ve ümidiyle Ramazan Bayramımızı kutluyor, bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz…

                                                                                                                                                                                   Kırım Derneği Genel Merkezi

     

     

    Pin It