• Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında 2 Mayıs 2021 Pazar günü saat 17.00’de internet aracılığıyla düzenlenen toplantının başlığı “Kırım Tatarlarında Kültür ve medeniyet” idi.

183750707 808405056719749 1083759149410995452 n

Konferansın konuşmacısı Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde lisans, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde  doktora eğitimini tamamlamış, yerli yabancı pek çok hakemli dergide yazıları yayınlanmış olan  Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Genel Türk Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr.Kamelya Tekne idi.

WhatsApp Image 2021 04 29 at 12.15.41

Moderatörlüğünü Namık Kemal Bayar’ın yaptığı etkinlik Emel Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tanatar’ın konuyu tanıttığı konuşmasıyla başladı. Daha sonra Dr.Kamelya Tekne söz aldı. Tekne doktora tezi çerçevesinde hazırladığı sunumuna geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Prof.Dr.Nadir Devlet’I anarak başladı.

183933942 306214754292415 1672693771472842113 n

Dr.Kamelya Tekne sunumuna kısa bir siyasi tarih anlatımıyla başladı.Daha sonar da slaytlar aracılığıyla hazırlamış olduğu son derece ilgi çekici ve detaylı bir sunum yaptı. Sunumunda katılımcılara Kırım Tatarlarının geleneklerinden matbuat tarihlerine, kültür hayatlarından deyimlerine kadar geniş bir alanda bilgiler verdi.

184079603 458914325202537 5261035081763854458 n

Yaklaşık 2,5 saat süren konferans pek çok bakımdan önemli bilgiler içeriyordu.

Konferans esnasında eş zamanlı olarak facebook’ta canlı olarak yayınlanan toplantının video kaydını “Emel Kırım Vakfı” youtube sayfasında izleyebilirsiniz.