• Dünyada çocuklara hediye edilen ilk ve tek bayram olma özelliğini taşıyan, üstelik uzun yıllardır uluslararası bir kimlik kazanmış olan bayramımızı yazık ki bu yıl da meydanlarda ve büyük şenliklerle kutlayamıyoruz.

Fakat teknolojinin hayatımıza daha çok girdiği şu günlerde elbette nimetlerinden faydalanmalıydık. Bu düşünceyle bütün dünyayı etkisi altına alan salgın sebebiyle geçtiğimiz yıl yaptığımız gibi bu yıl da evlerinden çıkamayan çocuklarımızın her birinden kendi imkânlarıyla çektikleri videolar istedik. Böylece çocuklarımız 23 Nisan coşkusunu bir kez daha internet aracılığıyla sizlerle paylaşıyorlar.

Çok iyi biliyoruz ki çocuklarımızı düşünmek, onlara iyi bir hayat hazırlamak aslında geleceğimizi sağlam temeller üstüne kurmak anlamına gelmekte.

Eğer bugün dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan dil, din, ırk farkı gözetmeden, insanî değerlerle birbirlerini kucaklıyorlarsa bunda yıllardır dünya çocuklarını birbirine bağlayan 23 Nisan’ın payını görmezden gelmek mümkün değildir.

Kıymetli dostlarımız, bugünün bizler için bir başka önemli tarafı da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 nisan 1920’nin aynı zamanda Derneğimizin merhum Genel Başkanı Dr.Ahmed İhsan Kırımlı’nın doğum günü olmasıdır. Onu rahmetle anarken umuyoruz ki gelecek yıllarda kendisi de çocuk doktoru olan ve çocukları çok seven merhum Genel Başkanımızın adını taşıyan Genel Merkezimiz “Dr.Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi”nde çocuklarımızla birlikte şen, eğlenceli, mutlu ve renkli bir ortamda bu güzel bayramı kutlama şansını buluruz.

Sağlıklı, şanslı, huzur dolu yarınlar dileklerimizle bir kere daha geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor, sizleri videolarımızı seyretmeye davet ediyoruz.

Kırım Derneği Genel Merkezi

Sabrına Seyitmemetova, Elmaz Kurtmollayeva, Enver Kurtmollayev