• Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında 28 Şubat 2021 Pazar günü saat 17.00’de internet aracılığıyla düzenlenen toplantının başlığı “Rusya İşgalindeki Kırım’ın Geleceği ” idi.

Konferansın konuşmacısı Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) ve Kırım Tatar Milli Meclis (KTMM) Başkanı Refat Çubarov durumlarını işgalin 7. yılında Kırım'ın geleceğinin analizini yaptı.

WhatsApp Image 2021 02 28 at 16.54.02

İlginin büyük olduğu çevrimiçi olarak internet aracılığıyla düzenlenen toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Moderatörlüğünü “Emel” dergisi yazı işleri müdürü ve “Emel Kırım Vakfı” denetleme kurulu üyesi Özgür Karahan’ın yaptığı etkinlik Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay’ın konuşmasıyla açıldı.

WhatsApp Image 2021 02 28 at 17.12.45

Emel Kırım Vakfı Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanan programda Refat Çubarov yaklaşık 40 dakika süren konuşmasının ardından katılımcıların facebook ve zoom oturumunda ilettikleri sorularını cevaplandırdı.

Programın tamamı Emel Kırım Vakfının YouTube kanalında izlenebilir.