• Emel Fikir-Kültür Konferansları

Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında geçtiğimiz hafta 10 Ocak 2021 Pazar günü saat 12.00’de düzenlediği, “Ölümünün 25.yılında Müstecib Ülküsal’ı Anma ve Konferans” ile başlayan programının bu haftaki konuşmacısı Romanya’dan Dr. Melek Fetislâm oldu.

Dr.Melek Fetislâm Bükreş Üniversitesi’nde Prof.Dr.Tahsin Cemil danışmanlığında özellikle Romanya arşivlerinde geniş çaplı araştırma yaparak “İki Dünya Savaşı Arasında Romanya’daki Kırım Tatar Milli Hareketi” başlıklı bir doktora tezi hazırladı. Halen Romanya’nın Cluj-Napoca şehrindeki Babeş Bolyai Üniversitesi’nin Türkoloji Enstitüsü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan Fetislâm 17 Ocak 2021 Pazar günü saat 13.00’te başlayan etkinlikte de doktora tezi ile ilgili bir sunum yaptı.

WhatsApp Image 2021 01 17 at 14.43.48 1

Moderatörlüğünü Namık Kemal Bayar’ın yapmış olduğu etkinlik Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay’ın kısa bir konuşması ile başladı. Dr.Melek Fetislâm yapmış olduğu sunum sonrasında da katılımcıların sorularını cevaplandırdı. İnternet aracılığı ile düzenlenen programa ilgi büyük oldu.

WhatsApp Image 2021 01 17 at 15.07.44

Dr.Melek Fetislâm’ın “İki Dünya Savaşı Arasında Romanya’daki Kırım Tatar Milli Hareketi” başlıklı doktora tezi yakın bir zamanda Romence olarak Bükreş’te neşredilecektir.

WhatsApp Image 2021 01 17 at 18.11.51

Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” pandemi günleri süresince her pazar saat 13.00’te internet aracılığıyla periyodik olarak yapılacaktır.

WhatsApp Image 2021 01 17 at 18.13.00

Programın tamamı Emel Kırım Vakfının YouTube kanalında izlenebilir.