•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • 2021 yılının başta bütün dünyaya sağlık ve barış getirmesini diliyoruz. Dileriz ki bu yıl Karabağ’da olduğu gibi Kırım’da işgalin ve baskıların biteceği, Doğu Türkistan’da kardeşlerimizin huzura kavuşacağı, nerede zulüm altında yaşayan varsa zalimden kurtulacağı bir yıl olsun. 

    Kırım Derneği Genel Merkezi’nden

    derneklogo 150x150

    Yeni Yıl Mesajı

    Ankara, 31.12.2020

    Bütün dünyanın Kovid-19 salgını nedeniyle zorluklarla ve büyük kayıplarla mücadele ettiği bir yılı arkamızda bırakıyoruz. Yıl boyunca salgın nedeniyle dünyanın her yerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, halen hastalıkla mücadele edenlere acil şifalar diliyoruz.

    Salgınla mücadelede en ön safta yer alan, maalesef pek çok mensubunu kaybeden sağlık çalışanlarına, tıp ve bilim dünyasına yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

    Bu yıl gerek Kırım’da gerekse diasporada pek çok vatandaşımız Kovid-19’la mücadele etti. Kayıplarımız yüreğimizi dağladı, hastalıkla mücadele edenlere elden geldiğince yardıma çaba gösterdik.

    Bunca olumsuzluklara rağmen Karabağ’da yaşanan gelişmeler bizleri son derece sevindirmiştir. Adalet yerini bulmuştur. İki kardeş halkın işbirliğinin nasıl olumlu sonuçlar verdiğini görmek son derece öğretici olmuştur. Bu yaşananların bütün Türk Dünyasında sevinçle karşılandığını görmekteyiz. Türk Dünyasında uzun vadeye yayılan etkilerin olacağını ümit etmekteyiz. 

    Ne var ki vatanımız Kırım’daki hukuksuz işgal 2020 yılında da sona erdirilemedi, vatanda yaşayan halkımıza yönelik baskılar devam etti.

    Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımıza yönelik asimilasyon ve baskı hız kesmeden 2020’de de devam etti. Çin devletinin  kendi toprak bütünlüğü hususundaki hassasiyetini önemsiyoruz. Fakat Çin vatandaşı olan Uygur, Kazak, Tatar gibi Türk-Müslüman unsurların ve diğer Müslüman halkların bugüne kadar görülmemiş uygulamalarla asimile edilme çalışmaları bütün dünyada gündemde olan "Toplama Kampları (çalışma kampları)"nın adeta işkencehanelere dönüşmesi insanlık onuru açısından kabul edilemez. Suçluların iadesi ile ilgili yasanın Çin Halk Cumhuriyeti'nde imzalanması Türkiye’ye sığınan Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi olduğu kadar biz Kırım Tatarlarını da derin bir endişeye sevk etti. Diliyor ve inanıyoruz bu konuda devletimiz toplumun hassasiyetine kulak verecektir.

    2021 yılının başta bütün dünyaya sağlık ve barış getirmesini diliyoruz. Dileriz ki bu yıl Karabağ’da olduğu gibi Kırım’da işgalin ve baskıların biteceği, Doğu Türkistan’da kardeşlerimizin huzura kavuşacağı, nerede zulüm altında yaşayan varsa zalimden kurtulacağı bir yıl olsun. Yeni yılınız kutlu olsun.

    Pin It