•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan demokratik seçimler neticesinde Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi Kıbrıs Türklüğünün bütün kardeş ve dost çevrelerinde sevinç uyandırmıştır. Ersin Tatar’ın Kırım Tatar kökenli olması ise Kırım’daki ve diasporadaki bütün Kırım Tatarlarında ayrı bir mutluluk ve gurura yol açmıştır.

    Türk Dünyasının iki “Yeşil Ada”sının halkları olan Kırım Tatarları ve Kıbrıs Türkleri tarihten gelen soydaşlıklarının yanında, çileli tarihleriyle de birbirlerin her zaman özel bir yakınlık duymuşlardır. Merhum Rauf Denktaş’ın Cumhurbaşkanlığı sırasında Kırım Tatarlarının yanında olduğunu sözleri ve icraatlarıyla göstermesi Kırım Tatarlarının kalbinde taht kurmuştu. Öte yandan, Kırım Tatarları da kendi zor şartlarına rağmen Kıbrıs Türklerinin davasına her zaman manevî desteklerini göstermişlerdir.

    Ersin Tatar Kıbrıs Türklerinin millî mücadelesinde önemli ve şerefli yeri olan bir ailenin evlâdıdır. O aynı zamanda XIX. yüzyılda Kırım’dan göçle Kıbrıs’a yerleşmiş bir Kırım Tatar ailesinin soyundan gelmekte ve bununla iftihar ettiğini her vesileyle beyan etmektedir. Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı bu iki Türk halkının kardeşliğinin çok anlamlı bir tezahürü olmuştur. Kırım Tatarları kendi içlerinden gelen Ersin Tatar’ın Kıbrıs Türklerinin mücadelesini sürdürerek onların çoktan hak ettiği hedeflere erişmesine büyük katkı vereceğine inanmaktadır.

    Kırım Tatarlarının kalpleri bundan sonra da Kıbrıs Türkleriyle birlikte atacaktır. Ersin Tatar’ın bu başarısını yürekten kutluyor ve haklı davalarında ona ve sevgili kardeşlerimiz Kıbrıs Türklerine başarılar diliyoruz.

    Kırım Derneği Genel Merkezi

     

    Pin It