•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz üyesi Avukat Özkan Önder’in oğlu Aybars Önder 32 ülkeden 64 yarışmacının katıldığı E-Uluslararası Felsefe Olimpiyatı’nda (E-IPO 2020) yazdığı felsefi deneme ile altın madalya kazandı.

    Ödül Töreni internette Zoom programı aracılığı ile yapıldı.

    Ankara Arı Okulları 12. sınıf öğrencisi Aybars, Türkiye Felsefe Kurumu (TFK) Çocuklar İçin Felsefe Birimi’nin 1 Aralık 2019’da on üç merkezde düzenlediği “Ulusal Felsefe Olimpiyatı”nda ilk ona girmiş, yabancı dil sınavını da kazanarak Mayıs 2020’de düzenlenmesi planlanan “Dünya Felsefe Olimpiyatı” için Portekiz’e gitmeye hak kazanmıştı. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle Portekiz’de yapılması düşünülen olimpiyatlar iptal edilerek yönetim kurulunun aldığı özel bir kararla yerine Slovenya’nın internet üzerinden düzenlediği “Küresel Dayanışma” temalı “E-IPO 2020 / E-Uluslararası Felsefe Olimpiyatı” gerçekleştirildi.

    Çevrimiçi (Online) olarak gerçekleştirilen ve Türkiye Felsefe Olimpiyatlarında başarılı olan öğrencilerin de katıldığı sınavda Aybars Önder, Skype konferansı sırasında sergilediği güçlü katkı ve yazdığı kusursuz deneme ile birinciliğe layık görüldü.

    Derneğimiz Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak Aybars Önder’i ve babası kıymetli dostumuz Avukat Özkan Önder’i tebrik ediyor, Aybars’ın gelecekteki çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.

    Pin It