•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Covid-19 salgını nedeniyle Genel Merkezimiz faaliyetlerine yönelik olarak 2 Nisan 2020 tarihinde 3 adet duyurumuz ilan edilmiştir.

    1. 12 Mart 2020 tarihinde yapmış olduğumuz duyuru ile Derneğimizin yapmakta olduğu faaliyetlerin tamamını 1 Nisan 2020 tarihine kadar durdurduğumuzu ilân etmiştik. Ancak “Korona Virüs” salgınının tüm dünyada şiddetlenerek devam etmesi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu salgının “pandemi” olarak ilân edilmesi ve önümüzdeki zaman sürecinde yaşanacaklarla ilgili belirsizlikler sebebiyle hükûmetimizin yayınlamış olduğu kararnameler doğrultusunda faaliyetlerimizi durdurma sürecimizi süresiz olarak uzatma kararı almış bulunuyoruz.
    2. Tüzüğümüzün gereği olarak Genel Kurulumuzu Nisan ayı içerisinde yapmak üzere karar almıştık. Ancak ülke genelinde tüm genel kurulların ertelenmesi ve bizim de Dernekler Masası ile yaptığımız görüşmeler sonunda “pandemi” sebebiyle Genel Kurul tarihinin 6 ay kadar uzatılması söz konusudur. Gelişen şartlara göre Genel Kurulumuzun uygun bir zaman dilimi içerisinde yapılması için ilgili makamlarla da görüşerek gerekli duyuru ve bilgilendirmeyi ileriki bir tarihte yapacağız.
    3. 24 Mart 2020 tarihinde Dernek sitemizden yapmış olduğumuz duyuru ile fitre, zekât, fidye ve adak bağışlarınızı (şartlı bağış kapsamında) toplamaya başlamış bulunuyoruz. Şu anda salgın ve uçak seferlerinin durdurulması dolayısıyla bazı hastalarımız (rutin kontrolleri ve sürdürülmekte olan tedavileri için) Türkiye’ye gelememiştir. Bunun dışında tedavilerine bulundukları yerde yardımcı olduğumuz hastalarımızın tedavileri ise devam etmektedir. Derneğimiz “Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi”nde görev alan arkadaşlarımızın öncülük ve takip ettikleri hastalarımızın tedavileri ile ilgili çalışmamıza müracaatlar her geçen gün artmaktadır. Bu hizmeti zekâtlarımız ve hayırlarımızla desteklemek insanî, millî ve dinî vazifemizdir diye düşünüyoruz. Bütün dostlarımızı bu çalışmalara destek olmaya çağırıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz üç aylarda paylaşarak birlik ve dayanışmamızı kuvvetlendirmeyi diliyoruz.

    Kırım Derneği Genel Merkezi

    Pin It