• Ankara’da düzenlenecek olan İsmail Bey Gaspıralı Sempozyumu öncesinde, sempozyum programına ve hazırlık çalışmalarına ilişkin olarak 7 Mart 2020 tarihinde bir çalışma kahvaltısı düzenlendi.

Giris

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK), Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Yerli Düşünce Derneğinin ortaklığında gerçekleştirilecek sempozyumun ön çalışması mahiyetindeki çalışma kahvaltısı  Meyra Palace Hotel’de saat 10.00’da yapıldı.

Çalışma kahvaltısına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, sempozyum koordinatörü ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Teftiş Kurulu üyesi Prof. Dr. Enver Aydoğan, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Koordinatör Başkanı ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit ile sempozyumda görevli kuruluşların temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

16 Mart 2020 Pazartesi günü Muhsin Yazıcıoğlu Cad., No: 55, Balgat-Çankaya adresinde Meyra Palace Hotel’de saat 09.00’da oturumların başlayacağı Sempozyumun açılış töreni aynı gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde saat 13.00’de yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek olan programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubar ve KTMM üyeleri de katılacak.

Çalışma kahvaltısında sempozyum kurullarının işleyişi, akademisyenlerden gelen bildiriler, sempozyumun bilimsel olarak işleyiş süreci ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki program akışı değerlendirildi.

Sempozyumun ardından 17 Mart 2020 Salı günü Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu’na fahri doktora töreni düzenlenecek.

İsmail Bey Gaspıralı Sempozyumunun detaylı programına bu linkten ulaşabilirsiniz.