•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanımız Zafer Karatay’ın yazdığı “Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi” kitabı okuyucuyla buluştu.

    haber ici

    Yazar ve Prodüktör Zafer Karatay "Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi" kitabında, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun yaşadıkları üzerinden Kırım Tatar Türkleri'nin onurlu yaşam mücadelesini belgeler eşliğinde okuyucuya aktarıyor. Kasım 2019 ayında  İstanbul'da basımı tamamlanan A4 boyutundaki kitap 255 sayfadan oluşuyor.

    Kitabı almak isteyenler Emel Türk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfının, Vakıflar Bankasındaki

    TL Hesap IBAN : TR29 0001 5001 5800 7279 9977 33 nolu hesabına veya

    Özgür Karahan adına PTT nezdindeki 8728830 nolu Posta Çeki hesabına parayı yatırdıktan sonra posta adreslerini This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. bildirmeleri halinde adreslerine kargo ile yollanacaktır.

    Ankara’daki okurlar kitabı Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezinden temin edebilirler.

    Ayrıca Kocaeli’de Tataroğlu Hediyelik‘ten de temin edilebilir (Tel 0535 6889479 Feridun Akçora)

    Yazardan imzalı temin etmek isteyenler için:

    Zafer Karatay adına

    TR720001500158007301486533 Vakıfbank

    TR500006400000110010258120 İşbankası

    TR650001200976400001046791 Halkbank

    17192938 nolu Posta Çeki hesabından birine parayı yatırarak

    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine veya WhatsApp’tan 05543172580 nolu telefona adreslerini iletmeleri halinde kargoyla adreslerine yollanacaktır…

    Zafer Karatay, kitabın gelirini, Emel Kırım Vakfı Kütüphane ve Arşiv Merkezi satın alınması için Emel Kırım Vakfımıza bağışlayacaktır. Kitap Bedeli 40 TL’dir.

    40

    “KIRIMOĞLU Bir Halkın Mücadelesi” Kitabı Hakkında Birkaç Söz

    Zafer Karatay’ın Önsözünden;150 sene öncesinde atalarımızın aynı topraklarda yaşadığı, aynı suyu içip aynı havayı soluduğu, aynı topraktan beslenip aynı kaygıları ve umutları taşıdığı, İşgalci Rusya'nın ayrı coğrafyalara savurduğu sürgün çocuklarını dinlerken; karşımdaki 1931 yılında Ankara'nın bir köyünde doğan Annem olabilirdi ve benim yerimde bir başkası olabilirdi diye düşünmeden edemiyordum.

    Beni sürgünün dehşetli anıları kadar, bu dehşeti yaşamış insanlardaki muhteşem vatan sevgisi de etkiledi. Bu kadınların çocukken, gencecik bir kızken maruz bırakıldıkları ağır travmaya rağmen, hayata bağlanmaları, yaşadıkları onca felakete, baskıya rağmen vatan için verdikleri mücadeleyi ve fedakarlığı dünya bilmeliydi, insanlık öğrenmeliydi. Bu mazlum halkın olağanüstü mücadelesi ve onların içinden çıkmış sıra dışı bir kahramanın, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Vatan mücadelesi daha iyi anlaşılmalıydı."

    Tuncer Kalkay; “Kırım Tatarlarının, İnsani, manevi ve demokratik değerlerden ödün vermeden azimle sürdürdüğü vatan mücadelesini, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun liderliğinde bütünleştirerek, yarım asra yakın birikimiyle, belgeleriyle, tanıklarıyla aydınlatarak başucu kitabı haline getirmeyi başaran Zafer Karatay'ı tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

    Kitabı okumadan önce aynı adı taşıyan belgeselin derlemesi şeklinde hazırlanacağını tahmin ediyordum. Ancak TRT’de yayınlanan Mustafa KIRIMOĞLU Bir Halkın Mücadelesi Belgesi’nin kalitesini de sürdürerek, çok daha farklı bir üslup ve teknik kullanıp, günümüze ait gelişmeleri de titizlikle değerlendiren, analiz eden en az doktora tezi niteliğinde Kırım Tatar yakın tarihinin kitabı olmuş.

    Mutlaka okunması gereken bu başucu kitabını şiddetle tavsiye ederim.”

    Bülent Tanatar, Sınır tanımayan bir halkın varoluş mücadelesi (Karar Gazetesi, 27 Aralık 2019); “Kırımoğlu ve bir halkın mücadelesi etrafında farklı yer ve mekânlarda dile gelmiş onca ses ve görüntü ustalıkla bir araya getirilerek gerçek tarihin bilgi notlarıyla sarmaş dolaş dizilerek önünüze gelmiş. Kitabın sayfaları arasında ilerlerken, halkın küllerinden yeniden doğuşu, var olma ve vatana dönüş mücadelesinin bütün evreleri boyunca tanıkların sözleri ve fotoğrafların da yardımıyla adeta gözünüzün önünde canlanıyor.

    Onu ve mücadelesini daha yakından tanımak için Karatay’ın bu Kırım davasının en önemli yol işaretlerini içinde barındıran kılavuz kitabı onsuz olmaz bir fırsat sunuyor. Bu fırsatı tepmeyelim. Okuyalım, okutalım.”

    Pin It