•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Tatarlarının vatanlarından sürgün edilişinin 75. yılının ilk kez resmî devlet programı ile anılmasının ardından Ankara'da 21 Mayıs 2019 tarihinde iftar programı düzenlendi.

    banner

    Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Genel Merkezimizin birlikte düzenlediği iftar programına Dünya Kırım Tatar Kongresi ve KTMM Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Enformasyon Politikası Bakan Vekili Emine Ceppar, YTB Başkanı Abdullah Eren, Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha, Litvanya Büyükelçisi Audrius Brūzga, Kırım Tatar teşkilatları ve STK temsilcileri ile 9’uncu Kırım Tatar Gençlik Kurultayının (Qırımtatar Yaşlıq Qurultayı) katılımcıları iştirak etti.

    iftar2

    Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Enver Aydoğan’ın Kırım Tatarca duasıyla başlayan iftarda, yemeğin öncesinde ve sonrasında müzik dinletisi düzenlendi.

    MS

    İftarda YTB Başkanı Abdullah Eren ile Kırım Derneği Genel Başkanı ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Başkan Yardımcısı Mükremin Şahin tarafından konuşma yapıldı.

    AE

    Ardından Şahin tarafından YTB (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı) Başkanı Abdullah Eren’e hediye takdim edildi.

    ediye

    IMG 0340 1 715x485

    iftar1

    Kaynak: QHA

    Pin It