•  Derneğimizde Qırımtatarca derslerimiz başladı. 3 aylık kurlar şeklinde planlanan dersler Cumartesi sabahları Derneğimizin Meşrutiyet Caddesi’nde bulunan binasında yapılmakta. Her yaştan üyemizin büyük ilgi gösterdiği derslerimiz aynı zamanda son derece eğlenceli bir ortamda geçiyor.

Derneğimiz yayın organı Kırım Bülteni’nde yer alan “Qırımtatarca Ögrenemiz” sayfalarını hazırlayan Susanna Mustafayeva tarafından verilen derslerde sadece gramer ve dilbilgisi yer almıyor. Kırım Tatar edebiyatının seçkin örneklerinin tanıtıldığı derslerde ayrıca Kırım’da yayınlanmakta olan dergi, gazete ve kitapların okunabilmesi amacıyla Kiril Alfabesi de öğretiliyor. Ailelerinde Kırım Tatarca konuşulmasına rağmen kendilerinin konuşmakta güçlük çektiklerini ifade eden üyelerimiz telaffuz konusundaki çabaları ile daha ilk derslerde göz doldular. Memnuniyetlerini dile getiren üyelerimiz derslerin bitmesini istemediklerini de ifade ediyorlar.

3 ayda 36 saat olarak planlanan derslere gösterilen ilgi yok olmakta olan diller cetvelinde gösterilen Kırım Tatar Dili’nin yaşayacağı hususundaki inancımızı da perçinlemiş oldu. Görünen o ki çok kısa bir süre sonra çevremizde anlıyorum ama konuşamıyorum diyenlerin sayısı hatırı sayılır ölçüde azalacak.