•

“KIRIMOĞLU, Bir Halkın Mücadelesi” adlı TRT tarafından hazırlanan Belgesel yakın zamanda TRT ekranlarında yerini alacak.

Hazırlıkları, çekimleri, arşiv çalışmaları ve kurgusu iki buçuk yıl süren titiz bir çalışma ile tamamlanan Belgeselin gerek Türkiye’de gerekse Kırım’da galasının yapılacağı ve TRT ekranlarından gösterileceği açıklanmıştı.

Ancak henüz yayına başlamaması nedeniyle, Şubelerimizden, üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan konunun akibeti hakkında pek çok soru Genel Merkezimize yöneltilmekte ve Belgeselin özellikle TRT1 ekranlarında ve izlenebilecek akşam saatlerinde yer alması da özelikle talep edilmektedir.

Belgeselin yapımcılarından alınan bilgiye göre yakın zamanda yapılacak gala ile yayına gireceği anlaşılmıştır.

Yönetmenliğini Neşe Sarısoy Karatay’ın, yapımcılığını ve metin yazarlığını Zafer Karatay’ın  yaptığı , Toplam 270 dakika olan, 30’ar dakikalık 9 bölümden oluşan “KIRIMOGLU, Bir Halkın Mücadelesi” belgeselinde; Kırım Tatarlarının 18 Mayıs 1944 senesinde vatanları Kırım’dan top yekün sürgün edilmeleri, olağanüstü bir mücadeleyle vatanları Kırım’a dönmeleri ve bu mücadelenin en önemli lideri olan Mustafa Abdülcemil KIRIMOĞLU’nun hayatı ve mücadelesi anlatılacak.

Kurgusunun tamamlandığı ve yayına hazır hale getirildiği belirtilen Belgeselin, Genel Merkezimize gelen talepler doğrultusunda, herkesin izleyebilmesi için akşam saatlerinde TRT1 ekranlarında yayınlanması konusu TRT Genel Müdürlüğü’ne de intikal ettirilmiştir.

Bu vesile ile başta TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin olmak üzere belgeselin hazırlanmasına büyük destek sağlayan TRT yetkililerine, belgeseli hazırlayan yönetmen ve yapımcı ile emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Belgeselin facebook sayfasını beğenerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Belgesel hakkında bilgi için www.kirimoglu.org

KIRIMOĞLU Bir Halkın Mücadelesi