• DUİSBURG / AKMESCİT, 07.01.2011 (QHA) – Yazılı, fotoğraflı ve görüntülü haber servisi ile hizmet veren Kırım Haber Ajansı (QHA) bir ilke daha imza attı. QHA “Yeşil Ada Kırım” isimli haftalık televizyon programı ile uydu aracılığı ile Avrupa, Türkiye, Balkanlar ve Kafkasya’dan izlenebilen Kanal Avrupa Televizyonundan seyircilerle buluşuyor.

Kanal Avrupa Televizyonunun Türksat 3 A uydusunda 12562 frekans,  25 000 Sembolrate, Vertikal, FEC 5/6 ayarlarından izlenecek olan “Yeşil Ada Kırım” her hafta Pazar günleri Türkiye ve Kırım saati ile 10.00-11.00, Avrupa saati ile ise 09.00-10.00’da yayına girecek. Uydu alıcısı olmayanlar, kanalavrupa.tv adresinden programı seyredebilecekler. Avrupa’daki izleyiciler ise kablo yayınlarından da programı takip edebilecekler.

Merkezi Duisburg’da bulunan Kanal Avrupa Televizyonunun Sahibi Ali Paşa Akbaş “Yeşil Ada Kırım” programının yayına girmesi nedeni ile “Nerde bizim insanımız varsa, o insan bizim insanımızdır.  Mazlum Kırım halkının sesini duyurmak bizim görevimizdir. Kırım bizim komşumuz olduğu gibi, Avrupa ile Almanya ile de yakın ilişkiye sahiptir.  Ayrıca Kırım Avrupa’nın bir parçası olduğu için doğal olarak yayın alanımıza giriyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Sürgünün yıldönümünde Avrupa Kırım Tatar Kültür ve Dayanışma Merkezi olarak Kırım’ı ziyaret ettik. Öteden beri Almanya’daki Kırım Derneğinin bu yönde talepleri vardı. Qırım Haber Ajansının çalışmalarını yerinde gördüm. Burada Ajansta hizmet veren genç meslektaşlarımızın enerjilerine tanık oldum. Bu enerjiye bizde katkıda bulunarak cevapsız bırakmak istemedik. Birlikte bu projeyi hazırladık” dedi.

Yapımcılığını Qırım Haber Ajansı Genel Müdürü İsmet Yüksel’in üstlendiği Yeşi Ada Kırım programının Avrupa Koordinasyonunu gazeteci Ahmet Özay yapacak. Programın finansmanı ise Avrupa Kırım Tatar Kültür ve Dayanışma Merkezi üyelerince karşılanacak.

Esma Kasar tarafından sunulacak programın ilk bölümde Kırım müzik kliplerinin yanı sıra, QHA tarafından hazırlanan ve Şair Rıza Yusuf tarafından seslendirilen Bahçesaray Belgeseli, Ayşe Seitmuratova’nın mücadelesi gibi konular işlenecek. Program Kırım’dan haftanın haber bülteni ile sona erecek.

Ahmet Özay
    QHA