•

Derneğimizin Altındağ Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Hamamönü Söyleşilerinin Mart ayı programında, Şefika Gaspıralı ve Kırım Tatar Aktivist Kadın-Kızları Anma Toplantısı yapılacaktır.

Programda Kırım Tatar Aydınlanma Hareketinin Yolbaşcısı İsmail Bey Gaspıralı’nın kızı, Kırım’da ve İslam Dünyasında ilk kadın dergisininin editörü , Şefika Gaspıralı’nın  hayatı ile İslam Dünyasının İlk Kadın Dergisi 3 Mart 1906 senesinde Terciman gazetesinin eki olarak çıkartılan Alem-i Nisvan dergisi de anlatılacaktır.

Yaşamış oldukları olağanüstü zor şartlarda halkının meselelerine çözüm üretmeye çalışan Kırım’ın yetiştirmiş olduğu kültür, sanat ustası ve nam kazanmış kadınlarımızın anılacak, Kadın Şairlerimizden ve Kadınlarımıza yazılan şiirlerden ve yırlardan örnekler sunulacaktır.

Vatan Kırım’da "Nenkecan Kadınlar Klübü" tarafından, latin alfabesinde ve Kırım Tatarcasında yayınlanmaya başlayan ve ilk sayısı Mart 2011 ayında okuyucuları ile buluşan "Nenkecan" dergisinin de tanıtımı yapılacaktır.

Toplantı halka açıktır.

Tarih: