• Kırım Hanlığı’nın çöküşünden hemen sonra Kırım’ın Azak Denizi kıyısındaki bölgelerinden Osmanlı Devleti’ne göç eden Kırımlıların torunları olan Azaklıoğulları yıllık ananevî buluşmalarını bu yıl 3 Temmuz’da Ordu’da gerçekleştiriyorlar.

Özellikle Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki illerinde ve büyük şehirlerinde çok yaygın olan bu sülâlenin mensupları kökenlerine bağlılıklarıyla tanınıyorlar. Türkiye’ye muhaceret tarihleri en eski Kırım Tatar kollarından olan Azaklıoğullarının bu yılki buluşmasına Türkiye’nin her tarafından katılım olacak.

Azaklıoğullarının merkezi Ordu’da ve bir şubesi de Giresun’un Bulancak ilçesinde bulunan Azaklıoğulları Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği adlı teşkilatları bulunuyor.

Kırım Derneği Genel Merkezi bu kardeş dernek ile yakın işbirliği içindedir. Bu buluşmaya Kırım Derneği Genel Merkezi de yöneticileri, gençlik kolları mensupları ve halk oyunları ekibiyle katılacak.

Tarih: 3 Temmuz 2011 Pazar
    Saat: 10:30