• Kırım Tatarlarının meşhur ressamı Ramiz Netovkin, 16 Temmuz 2011 tarihinde tedavi görmekte olduğu Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
    Kalp kapakçığındaki problemin Kırım’da tedavi edilememesi üzerine, Derneğimiz tarafından 2 ay kadar önce Türkiye’ye getirilen Ramiz Netovkin’in, Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Doç.Dr Ersel Onrat tarafından sürdürülen tedavisinde, yapılan kalp damar anjiyosu ve ayak damar anjiyosu sonucunda, baypas ameliyati ve kapak nakline karar verilmişti.
    Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyon Valiliğinin destekleriyle Afyon’da sürdürülen, tedavisine daha sonra devam edilmesi düşünülerek, Ramiz Netovkin, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilmişti.
    Antalya Valiliğinin de katkılarıyla, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doç. Dr. Mustafa Emmiler tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile bay pas ameliyatı yapılan Ramiz Netovkin’in sağ kalp kapakçığı da değiştirilmişti. Şeker hastalığı problemi nedeniyle riskli bir operasyon geçiren Netovkin, iyileşme süreci hızla devam ederken, taburculuğuna 3 gün kala büyük bir felç geçirerek 16 Temmuz 2011 tarihinde yapılan bütün tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
    İşlemlerinin tamamlanmasının ardından bulunduğumuz hafta içerisinde Kırım’a gönderilecek Ramiz Netovkin’in cenazesi Vatan Kırım’da toprağa verilecek.
    Yarattığı yüzlerce tablosuyla Kırım Tatarlarının resim sanatına büyük katkıları olan Ramiz Netovkin’i en verimli çağında kaybetmek, diasporada ve Vatan Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları arasında büyük üzüntü yarattı.
    Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve halkımıza baş sağlığı dileriz.