• Kırım Tatar tarihi, dili ve kültürü ile ilgili pek çok araştırmaları ve edebiyat eserleriyle tanınan Enver Özenbaşlı uzun süredir rahatsız olduğu hastalığından kurtulamayarak 8 Nisan 2014 günü Akmescit’te vefat etti.

Enver Özenbaşlı milletinin sürgün edildiği Özbekistan’ın Semerkand şehrinde 1956’da dünyaya gelmişti. Vatanı Kırım’a döndükten sonra burada Kırım Tatar tarihi, dili ve etnografyasına dair 20’nin üzerinde kitap ve sayısız makale yayınladı. Bu eserleri arasında ilkler arasında yer alan Rusça-Kırım Tatarca Lugat, Kırım Tatar İsimleri Katalogu, Sürgündeki Kırım Tatar Baştaşları gibi çalışmalar da bulunmaktaydı. Enver Özenbaşlı aynı zamanda kabiliyetli bir şair ve yazar olarak da tanınıyordu.

Gerçek bir vatansever ve değerli bir insan olan Enver Özenbaşlı 9 Nisan 2014’te Akmescit’te vatan toprağına verildi.

Kırım Derneği Genel Merkezi olarak bu çok kıymetli vatandaşımıza Allah’tan rahmet ve ailesine sabır diliyoruz. Emir Allah bütün milletimizin başı sağ olsun.