• 1984-1989 yılları arasında Ceyhan Belediye Başkanlığı yapan merhum Dr. Mahir Alp Boydak’ın oğlu İsmail Boydak 17 Temmuz 2016 tarihinde vefat etmiştir.

İsmail Boydak; Kırım’dan gelerek 1902 yılında Ceyhan’a yerleşen Boydak Ailesi’nden Dr. Mahir Alp Boydak’ın yedek subaylık görevini yaptığı Sivas’ta 10 Temmuz 1955’te dünyaya geldi. Ceyhan’da büyüyen ve eğitim alan İsmail Boydak, Babasının siyasetçi kimliği nedeniyle öğrenimini Ankara’da da sürdürdü ve Çankaya Lisesi’nde okudu. Serbest çiftçi ve iş adamı kimliğinin yanı sıra siyaset adamı olarak da Ceyhan’a hizmet etti. Bir erkek, bir kız evlat ve bir torun sahibi olan Boydak yakalandığı kalp hastalığından kurtulamayarak 17 Temmuz 2016 tarihinde yaşamını kaybetti. Ceyhan ve Adana İş dünyasının yanı sıra sosyal çevresinde de yardımseverliği ve nezaketi ile oldukça sevilen İsmail Boydak’ın vefatı büyük bir üzüntüye neden oldu. Merhum, Ceyhan’ın Büyük Burhaniye Köyü’ndeki Aile Mezarlığına defin edildi.

Merhum İsmail Boydak’a Allah’tan rahmet, Ailesine, Yakınlarına ve Camiamıza başsağlığı dileriz.

Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu