• KIRIM TATAR ŞİİRİ VE BORA GAZİ GERAY HAN’IN SAZ ESERLERİ

Yeni bir yıla merhaba dediğimiz bu günlerde Millî Kütüphane’nin katkılarıyla Avrasya Yazarlar Birliği ve Kırım Derneği Genel Merkezi özel bir etkinliğe imza atıyorlar.

7 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 12.00’de Millî Kütaphane Fuayesi’nde başlayıp saat 14.00’te Konferans Salonu’nda devam edecek bu etkinlikte konuklar Kırım Tatar Edebiyatı hakkında bilgilenirken Kırım Tatar Şairlerinin en seçkin şiirlerini de dinleme fırsatı bulacaklar. Etkinlik saat 12.00’de Millî Kütüphane Fuayesi’nde şaire Emine Üsein’in yeni kitabı “Kefe Lalesi”nin imza günü ile başlayacak.

Saat 14.00’te ise Konferans Salonu’nda yapılacak etkinlikte konuklara Kırım Tatar Edebiyatı hakkında verilecek bilgilerin yanı sıra Kırım Tatar şiirinin en seçkin örnekleri sunulacak. Kırım’ın genç kuşak şairlerinden Emine Üsein’in yeni basılan kitabı “Kefe Lâlesi”nden örnekler de sunacağı toplantı da Ney ile Murat Aytekin, Klasik Kemençe ile Ayşe Erdal ve Tambur ile Selim Erdal’dan oluşan Trio Bora Gazi Geray Han’ın saz eserlerini seslendirecekler.

7 Ocak 2017 Cumartesi günü güzel bir öğleden sonra geçirmek isteyen herkesi Millî Kütüphane’ye bekliyoruz.