•  Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Genel Merkezi’nden

derneklogo 150x150

Dua’ya Davet!

Dünya Kırım Tatar Kongresi’nin daveti doğrultusunda, antlı şehidimiz Noman Çelebi Cihan, diğer şehitlerimiz ruhlarına, Kırım’ın işgalinden sonra kaçırılan ya da tutuklanan kardeşlerimiz için Türkiye’de ve dünyanın yerlerinde camilerde, mescitlerde ve dernek merkezlerinde tertip edilen Kur’an-ı Kerim tilaveti, hatm-i şerif, mevlid ve dua merasimlerine iştirak edemeyecek olan bütün dostlarımızı 22 Şubat 2020 akşamı evlerinde, bulundukları yerlerde aşağıda yer alan duayı etmeye davet ediyoruz. Allah kabul etsin!

Dua:

Kırım’ın, 1783 yılında Rus Çarlığı tarafından işgalinden sonra artan zulüm ve baskılardan dolayı; dinini, dilini, can ve namusunu korumak için vatanlarını terk etmek zorunda kalan, zorlu göç yollarında veya yerleştikleri diyarlarda hayatlarını kaybeden atalarımızın ruhlarına;

Kırım’ın millî mücadelesinde müstesna yerleri olan; “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” şiarı ile bütün Türk ve İslam âlemini bir araya getirme ideali uğruna ömrünü feda eden İsmail Bey Gaspıralı’nın ruhuna;

Bolşevikler tarafından şehit edilerek, naaşı Karadeniz’e atılan, “Ant Etmişim, söz vermişim millet için ölmeye” mısrasının sahibi, Kırım Başmüftüsü, Kırım Tatar Cumhuriyeti Başbakanı Şehit Noman Çelebi Cihan’ın ruhuna,

Yine, Sovyet canileri tarafından şehit edilen Asan Sabri Ayvaz, Seyit Celil Hattat, Ablâkim İlmiy, Veli İbrahim ve binlerce başkalarının ruhlarına,

Hayatlarını, Kırım’ın istiklâl mücadelesine vakfeden Cafer Seydahmet Kırımer,  Müstecip Ülküsal,  Ahmet İhsan Kırımlı ve daha nice büyüklerimizin ruhlarına;

Ayrıca, 2014 yılının Şubat ayında Kırım'ın, Rusya ordusu tarafından barbarca işgali sırasında, şovenist Rus silâhlı güçleri tarafından kaçırılarak işkenceyle şehit edilen Reşat Amet'in ve diğer şehitlerimizin ruhlarına,

Ve bilhassa, 18 Mayıs 1944 günü tan vaktinde, evlerinden zorla çıkartılarak, hayvan vagonlarında Ural Dağlarına, Sibirya’ya ve Orta Asya’ya sürülen; ve bu çileli Sürgün yolculuğunda, havasızlıktan, açlıktan, hastalıktan dolayı can veren ve naaşları demiryolu kenarlarına atılarak vahşi hayvanlara yem edilen çoğu bebek, çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan onbinlerce sürgün şehidimizin ruhlarına;

İşgalden sonra kaçırılan ve yıllardır haber alınamayan Ervin İbragimov ve diğer Kırımlı kardeşlerimizin bir an evvel sağ ve salimen evlerine, ana babalarına kavuşabilmeleri için;

Yine işgalden sonra Kırım bizim vatanımızdır diyerek işgalcilere karşı çıktıkları için tutuklanıp zindana atılan kardeşlerimizin bir an evvel hürriyetlerine kavuşması ve bilhassa Kırım’ın azat olarak huzura kavuşabilmesi için;

El Fatiha!