• Sovyetler Birliği sonrasında da bu kardeşlerimizin meseleleri çözülmedi ve pek çok ülkeye dağılmış halde kaldılar.
    Aynı felâketleri yaşamış ve yaşamakta olan, onlarla kopmaz dil, din ve kültür bağlarına sahip bir halk olarak Ahıskalı kardeşlerimizin acılarını en derin şekilde anlamaktayız. Kırım Derneği Genel Merkezi bütün Kırım Tatar halkının duygularını yansıttığı inancıyla Ahıskalı sürgün şehitlerinin aziz hatırası önünde saygıyla eğilmektedir.
    Ahıska Türklerinin sürgünü asla unutulmamalıdır.

Kırım Derneği Genel Merkezi