Holodomor'u Anlatan Panel Ankara'da Gerçekleştirildi
Derneğimizden Geniçesk’teki Kırım Tatar Halkoyunları Çalışmalarına Ziyaret
Derneğimizin Ukrayna Geniçesk'teki Kırım Tatar Aile Ziyaretleri
Derneğimizden Ukrayna Geniçesk 'deki Okulun Kırım Tatar Milli Sınıfını Ziyaret
Derneğimizden Ukrayna Novooleksiyekka'daki Okulun Kırım Tatar Milli Sınıfını Ziyaret
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

PRO Twitter Widget

Faaliyet Takvimi

Aralık 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz

29750990 10156099056043211 924962687 n

Donetsk havalimanını savunan Ukraynalı askerleri konu alan, Ukrayna’da gişe ve seyirci rekorları kıran “Kiborglar” filmi Ankara’da ilk kez seyirciyle buluştu.

29939128 10156099056148211 348477434 n

Yönetmenliğini ünlü Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev’in yaptığı “Kiborglar” filminin ilk gösterimine Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Enformasyon Politika Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Ukrayna milletvekili Mariya İonova ve filmin yönetmeni Ahtem Seytablayev’in yanı sıra Ankara’daki yabancı misyon temsilcileri, üst düzey Ukraynalı ve Türk yetkililerle birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

29853424 10156099056688211 761156777 n

Gala programı öncesinde Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından bir kokteyl düzenlendi. Ardından konuklar film gösterimi için sinema salonundaki yerlerini aldılar. Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve filmin yönetmeni Ahtem Saytablayev’in yaptıkları konuşmaların ardından film gösterimine geçildi. Film Ukraince ve İngilizce alt yazılı olarak gösterildi.

29750252 10156099056243211 1418429772 n

Donetsk havalimanını aylarca savunan kahraman askerleri konu alan film Ankara’daki seyirci tarafından da çok beğenildi. Savaşın acımasız yüzünü son derece yalın bir dille anlatırken mücadelenin içerisindeki herkesi insani yanlarıyla perdeye yansıtan filmi konuklar gözyaşları içerisinde seyrettiler. Film bittikten sonra seyirciler yaşadıkları duygu yoğunluğuyla uzun süre yerlerinden kalkamadılar.

29855322 10156099055683211 343824620 n

1944 Kırım Tatar sürgününü konu alan “Kaytarma” filminin başrol oyuncusu ve yönetmeni Ahtem Seytablayev’in Donetsk havalimanını savunan Ukraynalı askerleri konu alan “Kiborglar” adlı filmi Ukrayna’da seyirci ve gişe rekoru kırdı. Yapılan açıklamalara göre 7 Aralık 2017’de vizyona giren film 310 bin 569 seyirciyle buluştu ve toplam gişe rakamının 22 milyon 685 bin 322 grivna (824 bin dolar) olduğu belirtildi.

29855850 10156099060073211 283984501 n

29746185 10156099055628211 2112023065 n