•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Konya Şubemizin Ramazan Bayramı vesilesiyle 13 Nisan 2024 tarihinde düzenlediği bayramlaşma programında İlyas Er tarafından yazılan "Kırım'dan Konya'ya Göç" adlı kitabın tanıtımı ve imza günü gerçekleştirildi.

    Screenshot 20240414 110317

    Konya Şubemiz binasında Şube yönetim kurulumuz ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirilen bayramlaşma programı karşılıklı yapılan sohbetin ardından  dilek ve temennilerde bulunuldu.

    Screenshot 20240414 110351

    Bayramlaşma programının ardından Konya Şubemiz, Genç Tatar inisiyatifi ve MEMAK Makine iş birliğiyle basımı gerçekleştirilen Tarih Bilim Uzmanı ve doktora öğrencisi İlyas Er'in "Kırım'dan Konya'ya Göç" isimli kitabının imza günü gerçekleştirildi. İmza programı vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

    Derneğimiz ve Genç Tatar inisiyatifi üyesi İlyas Er yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

    Screenshot 20240414 110451

    “1783 yılında başlayan ve Türk dünyasının ve Kırım Türklüğünün hafızasında derin acılar barındıran zorunlu göçler sonucunda atalarımız Aktopraklar olarak adlandırdıkları Anadolu’ya kitlesel olarak göç etti. Acı, zulüm ve soykırım şartları altında yapılan bu göçler “günden güne değil, saatten saate büyüdü” ve bizlere miras oldu. Benim bu çalışmayı yapmam ve bu kitabı yazmaktaki motivasyonum da bu oldu. Amacım atalarımızın onurlu ruhlarını yad etmek ve bu soykırımı gelecek nesillere aktarmak için kalıcı bir eser, miras ortaya koymaktır. Türk dünyasının, Müslüman kardeşlerimizin özgür bir dünyada yaşamalarını arzu ederek Kırım başta olmak üzere tüm ata topraklarımıza selam yolluyorum…”

    Konya Şubemiz ve Genç Tatar inisiyatifinden yapılan açıklamada kitabın basımının finansal kaynağını karşılayan Kırım Tatar iş insanlarının sahibi olduğu MEMAK Plastik Gıda Makine Sanayi Ticaret Anonim Şirketine ayrıca teşekkür edildi.

    Kaynak: QHA

    Pin It