Holodomor'u Anlatan Panel Ankara'da Gerçekleştirildi
Derneğimizden Geniçesk’teki Kırım Tatar Halkoyunları Çalışmalarına Ziyaret
Derneğimizin Ukrayna Geniçesk'teki Kırım Tatar Aile Ziyaretleri
Derneğimizden Ukrayna Geniçesk 'deki Okulun Kırım Tatar Milli Sınıfını Ziyaret
Derneğimizden Ukrayna Novooleksiyekka'daki Okulun Kırım Tatar Milli Sınıfını Ziyaret
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

PRO Twitter Widget

Faaliyet Takvimi

Aralık 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz

29062737 10156042346098211 5382036016972431360 n

Genel Merkezimiz ve Kırım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi hanımlar Derneğimiz bünyesinde ve tüzüğümüze uygun çalışmalara imza atmayı planlayan bir çalışma grubu oluşturmak üzere faaliyet başlattılar. Hanımlar daha sonra bu güzel haberi paylaşmak üzere 11 Mart 2018 Pazar günü Ankara’da bir kahvaltı organize etti.

29027385 10156042345518211 1605582556202270720 n

29101704 10156042344788211 8533894464312180736 n

Etimesgut Kırım Evi’nde saat 11.00’de düzenlenen kahvaltıda hanımlar aileleriyle birlikte gelerek güzel bir tablo oluşturdular. Genel Başkanımız Mükremin Şahin burada yaptığı konuşmada bu grubun oluşturulma amacından söz ettikten sonra “Kırım Derneği Genel Merkezi Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi” çalışmalarını başlatan çekirdek kadroyu davet ederek konuklara tanıttı ve şunları söyledi: “Millet olarak bizim geleneğimizde kadınlarla ayrı çalışmak yoktur.  Biz mücadelemizi her zaman kadın erkek birlikte yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ancak kültürümüzde inisiyatif gruplarının da önemli bir yeri var. Bu topluluğun da öğrenci bursları organize etmek, kültürümüzü medeniyetimizi tanıtmak, çocuklarımıza tarihimizi-kültürümüzü öğretmek, Kırım’da ve dünyanın değişik yerlerinde yaşayan Kırım tatarları ile bağ kurmak, Genel Merkezimizin çalışmalarına destek olmak ve sorumluluk almak gibi çok önemli görevleri yerine getireceğinden şüphemiz yok. Kurultay-Meclis çizgisinde, Genel Merkezimiz tüzüğüne uygun olarak faaliyet gösterecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Zaman içerisinde başka şehirlerden aralarına katılacak hanımefendilerle birlikte oluşturacakları büyük aile inanıyorum ki  çok güzel işler başaracaktır.”

29026262 10156042345888211 4469448379599945728 n

29101744 10156042345638211 290361667773005824 n

29062949 10156042345383211 1943599209701703680 n

“Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi” çalışmalarına başlayan hanımlar daha sonra Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit’in armağanı olan karanfilleri kahvaltıya katılan bayanlara sundular. Son derece samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen kahvaltıya ilgi büyüktü. Misafirlar Kırım Tatar aşları ve Kırım Tatar yırlarıyla dolu, keyifli bir Pazar kahvaltısı yaptılar.