Kurbanlarımızı Kırım ve Kıpçak’ta Kestiriyoruz
Kırıkkale'de Tepreç
Çatalca’da Tepreç
Kırım Tatar Kahramanı Server Karametov’u Kaybettik.
Türkiye'de Din Öğrenimi Alacak Öğrencilerin Mülakatı Geniçesk'te Yapıldı
Derneğimiz, Novoalekseyevka Şehrindeki Kırım Tatar Aileleri Ziyaret Etti.
Türkiye Avrupa 3.'sü oldu!
Genel Merkezimiz Organizasyonu İle Yapılan İftarlar Tamamlandı
Türk Ocağı Herson İftarları
İstanbul Anadolu Yakası Şubemizin Adalar da İftarı
Genel Merkezimiz Organizasyonunda Geniçesk İftarları
Dışişleri Bakanları ve Kırımoğlu İftarımızda
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

Faaliyet Takvimi

Temmuz 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
30 31

Ankara’da 29 Eylül 2017 akşamı "Kırım Tatar Müziği ve Qaytarma Gecesi" düzenlendi. Ankara'da yaşayan Kırım Tatarları, tanınmış Kırım Tatar şarkıcı Rüstem Memet'in yırları ile nezih bir akşam geçirdi.

Ankara Göksu Lokantası’nda düzenlenen "Kırım Tatar Müziği ve Qaytarma Gecesi" organizasyonuna Türkiye'de yaşayan Kırım Tatar diasporasından hayli yoğun katılım oldu.

Katılımcılar; ömrünü Kırım Tatar müziğine vakfetmiş sanatçılardan Rüstem Memet'in şarkılarına eşlik ettiler.

Rüstem Memet gece esnasında en sevilen şarkılarını seslendirdi. Değerli sanatçı şarkılarını sahnede seslendirmeden önce şu sözleri kaydetti: "Evlat sevgisi, küçüklere olan sevgi, büyüklere olan sevgi önemlidir. Ama bütün bu sevgilerin üstünde bir de vatan sevgisi vardır. Vatan için bir çok insan canını verdi ve daha da çok insan canını vermeye hazırdır. İnşallah bu kötü günleri en kısa zamanda atlatırız. Ben şanslıyım ki hayatım boyunca çok önemli insanlarla tanıştım. Bu tanıştığım değerli insanların arasında birçok edebiyatçı, tarihçi ve bestekar vardı. Bu kötü günlerimizi atlatıp, dünyadaki bütün insanların da böyle değerli Kırım Tatarlarını tanımasını isterim. Hayatta en çok değer verilmesi gereken 3 tane önemli kavram vardır. Anne sevgisi, baba sevgisi ve vatan sevgisi. Vatanını sevmeyen insan hain insandır. Benim vatanım Kırım, milletim Kırım."

Yırlarla (şarkılarla), kaytarma ezgileriyle geçen unutulmaz gecenin sonunda Rüstem Memet izleyiciler tarafından büyük alkış alarak herkesin takdirini topladı.

Kaynak: QHA