joomla sticky bar
İlmi Umerov ve Ahtem Çiygöz'ün Buruk Özgürlükleri Başladı
Kırım Tatar Dil ve Edebiyat Derslerimiz Başlıyor
Kırım Tatar Milli Kurultayı ve Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. Yılı
Bu yıl da kurban vazifemizi ifa ettik
Kırıkkale'de Derviza (Hasat Bayramı) Çoşku ile Karşılandı
İAKD Gençlik İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi
Kırımoğlu ve Ukrayna Başsavcısı Lutsenko Derneğimizi ziyaret etti
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır
  • 10 Aralık İmza Kampanyasının Amacı?

Kırım'ın işgaline son verilmesi,

Kırım Tatarlarının kendi kaderini tayin hakkının garanti altına alınması,

Kırım'da Kırım Tatar özerkliğinin kurulması,

Kırım'da kaçırılan ve tutuklu bulunan kardeşlerimizin bulunması ve serbest bırakılması,

Kırım'da insanlık suçları işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması

Sayın Teşkilat Başkanları ve Gönüllüler,
 Malumunuz olduğu üzere Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, 15 Mayıs 2017 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısı ile Dünya Kırım Tatar Kongresi

İmza kampanyası 10 Aralık 2017 gününe değin sürecektir.

joomla social share plugin

Faaliyet Takvimi

Kasım 2017
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
27 28 29 30

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen hayırseverlerin kurban bağışları, Derneğimiz aracılığıyla Kırım, Çongar ve Kıpçak’a ulaştırılmıştır.

1

2

Dinimiz esaslarına uygun olarak kesilen kurbanlardan 10 hisse Herson’da, 18 hisse Melitopol’de, 165 hisse Kırım’da Kırım Tatar Millî Meclisi, Dünya Kırım Tatar Kongresi üyeleri ve Derneğimizce yetkilendirilen arkadaşlarımızın nezaretinde gerçek ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtılmıştır.

36

Bu yıl ilk defa Litvanya Müftülüğü ile beraber Litvanya'da 16 hisse kurban kesilerek, 600 yıldan beri Kırım Tatarlarının yaşadığı 3 köydeki soydaşlarımıza dağıtılmıştır.

20170904 14034520170902 120623

20170902 12591520170902 132122

Ayrıca Hollanda Kırım Vakfı adına kesilen 150 hisse ile Kırım Gelişim Vakfı adına kesilen 60 hisse Geniçesk, Çongar ve Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları ve Ahıskalı Müslümanlara dağıtılmıştır.

759a

Bilahare ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere de 1350 kavanoz kavurma yapılmıştır. Bu kavurmalar tesbit edilen ailelere her ay düzenli bir şekilde dağıtılacaktır.

8

Derneğimiz aracılığıyla kurbanlarını vekalet yoluyla kestiren hayırseverler:

ABDÜLVAHİT KAYA, ADALET KAZAN, ADNAN ÇELİK, ADNAN GÜNAYDIN, ADNAN KAMIŞLI, AHMET ÇALIŞKAN, AHMET KORKMAZCAN, AHMET ÖZKAN, AKGÜN CORAV, ALAETTİN GÜNGÖR, ALİ MİRZA, ALİYE BACIOĞLU, ALPER TUNCA, ANIL FURKAN ARIKAN, ARİF KASAL, ARZU SEMA ERTANE BAYDAR, ASUMAN KAMIŞLI, AYLİN YÜKSEL, AYNUR VURGUN, AYSEL YILMAZ, AYŞE GİZEM ŞAHMELİKOĞLU, AYŞE BAYAR, AYŞE BULGAK, AYŞE NUR DÖLEK, AYŞE KILINÇ, AYŞEGÜL ASLIHAN HAMŞİOĞLU, AYŞENUR ASLAN, BEDRİ BAYBÖRÜ, BEHİCE ODAMAN, BERKAY CAN ZİYREK, BETÜL KILIÇ, BİLGE GÜNAYDIN, BİNNUR AYDOĞAN, BÜLENT SÜLÜNGÖZ, CANER TOPLU, CAVİDE GÜVEN, CEM ONUR PALA, CEMAL ERGİN, CEMALETTİN YEŞİLYURT, CENGİZ SAK, CÜNEYİT ORHAN TOPRAK, ÇİĞDEM TUNCER, DAVUT BORAN, DİLEK SÜLÜNGÖZ,

20170902 162219

20170902 162201

EDİBE BAYAR, ELVAN ÜREK, EMİNE GÜLER AKGEMCİ, EMİNE AYDOĞAN, EMİNE UYGUN, ENVER AYDOĞAN, ERDAL TAŞTEPE, ERGİN URUNLU, EROL DANIŞ, ERSİN ŞİMŞEK, ESRA KADIOĞLU ÜRTİŞ, FAHRİ ALTUNBAŞ, FATMA ALTUNBAŞ, FATMA DENİZ (1. KURBAN), FATMA DENİZ (2. KURBAN), FATMA SÜLÜNGÖZ, FATMA TEZGÖREN, FİLİZ KANDEMİR, FUAT ÖZDEMİR, FURKAN DOĞANER, FÜSUN BOYDAK,

20170904 12410620170904 123440

GÖKÇEN KILINÇ, GÖZDE VARÜRER, GÜLER AKSOYLU, GÜLESER ARSLAN, GÜLSEMA UYGUN, GÜLŞEN ALIŞ, GÜLÜMSER MERMER, GÜNER ŞİRİN, GÜVEN ÜNAL, HACI ÖMER ERCAN, HACI ŞABAN BATIN, HACI ŞABAN ÖZGÜN, HAKAN ATAY, HAKAN BURAK UZ, HAKAN ÇAĞLAR, HAKAN DANIŞ, HAKAN TİRYAKİ, HAKKI LOĞOĞLU, HALİL KOÇ, HAMİT TAYMAZ, HASİNE TÜRESİN, HAŞİM UZAR, HATİCE ŞEBNEM ÇETKEN, HAYDAR BULGAK, HAYRİYE DÜLGAR, HAYRİYE GENÇOĞLU, HİCABİ SAĞLAM, HÜLYA DOĞANCI, HÜSEYİN MİRZA, IŞILAY-SERKAN SAVA (TEK HİSSE), İBRAHİM ALDEMİR, İLHAN TEZGÖREN, İMRAN TEKELİ, İSA AYDOĞAN,

İSİMSİZ BAĞIŞÇI, İSİMSİZ BAĞIŞÇI (BALIKESİR), İSİMSİZ BAĞIŞÇI (BALIKESİR), İSİMSİZ BAĞIŞÇI,

İSMAİL OKBAY, İSMET GÖREN, KADRİYE GÜL, KADRİYE MERMER, KEMAL KAHRAMAN, KENAN IŞIK, LEYLA ÇONGAR, MAKSUT BOLLUK, MEHMET ARSLAN, MEHMET KILIÇ, MEHMET KILINÇ, MEHMET KON, MEHMET ONUR ŞÜKRAN, MELAHAT BAYSURA, MELTEM KEKEVİ, METİN ÖMER, MERAL TEMURER, MİTHAT KANDEMİRLİ, MUAZZEZ ÖZMEN, MURAT KAYA, MURAT ÜNAL, MUSTAFA BATUR YÜKSEL, MUSTAFA ERKAL, NACİYE İLASLAN, NAİLE KARAKAYA, NAMIK YÜKSEL, NAZİF GÜNGÖR, NECAT TUNA, NECİP ÖZKAN, NECLA DUMAN, NECMİYE BAŞÇİVİ, NİHAN ÜREK, NİHAT ALDEMİR, NECMİYE CELMAMBET, NEDRET AYDINBEYLİ, NERMİN AYDINBEYLİ, NERMİN YURTSEVER (BAĞIŞ), NEVBER AYDINBEYLİ, NEVİZE DANIŞ, NURCAN AKYIL, NURETTİN AKGÖK, NURTEN BAY, NUSRET SAMİ ÖZLER,

OĞUZ HAMŞİOĞLU, OĞUZHAN KIYAKOĞLU, ONUR URUNLU, OSMAN DERYA KADIOĞLU, ÖMER ALBAYRAK, ÖMER DUMAN, ÖZGÜR AKSOYLU, ÖZKAN ÖNDER, ÖZSEV ABADAN, PEYAMİ ÇELİKCAN, PEYAMİ SÜMER, PINAR BALKANLIOĞLU, RİFAT BAYBÖRÜ, RUHŞAN ÇAĞLAR, RUŞEN ERSOY, SAADET ASLAN BAYAR, SABAHAT KAYA, SABİHA ÜÇOK, SALİH VURGUN, SAYİME ÖNDER, SEDAT SOYYİĞİT, SEHER TEREYAĞOĞLU, SELDA SÜLÜNGÖZ, SELİM KESKİN, SEMİH KOÇ, SEMRA USLU, SERİNAY ÇUHADAR, SERKAN KEKEVİ, SERKAN KOÇ, SERPİL GENCE, SEVİNÇ YILMAZ, SEYHAN ERCAN, SİNAN KANGIRAY,

ŞAHNİSA ÇELİK, ŞENER URUNLU, ŞENGÜL TALGIR, ŞEVKİ DEMİRBAŞ, ŞÜKRAN KASAL, ŞÜKRİYE ŞAYLISOY, TAHİR TEREYAĞOĞLU, TALAT ALİBEK, TALHA KAAN KANDEMİR, TEMEL AYDOĞDU, TEVFİK TÜRESİN, TURGUT BAYDAR, TURHAN DOĞAN, ULAŞ ATMACA, ULAŞ TOP, ÜLKÜ YÜKSEL ÖZEL, ÜMİT SÜLÜNGÖZ, ÜMİT YÜKSEL, VİLDAN KARA, YASEMİN UZ, YEKTA ÖNDER, YUSUF KENAN GENÇOĞLU, YUSUF ZİYA ÇELİKCAN, YÜCEL SÜLÜNGÖZ, ZEHRA GÜLSOY, ZEKAİ AKTARAN, ZEKİ DOĞANER, ZEKİ KAPLAN, ZEYNEP SAVAŞ, ZÜBEYDE ŞEBNEM AKTARAN.

4