Kırıkkale Kırım Derneği'nde İftar

Faaliyet Takvimi

Mayıs 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz

İlmi Umerov'un iki yıl hapis cezasına ilişkin bildiri

KIRIM TÜRKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ

Ankara, 27.09.2017

derneklogo 150x150Kırım Tatar Millî Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Umerov, işgalci ve gayrimeşru Rusya Federasyonu mahkemeleri tarafından iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. İleri derecede Parkinson, şeker ve kalp yetmezliği hastalıkları olan İlmi Umerov hakkında verilen bu karar işgalci Rusya Federasyonu’nun ahlaksızca ve hukuk dışı uygulamalarının bir başka örneği olarak insanlık tarihinin kara sayfalarında yer aldı.

Kırım Tatar halkına karşı işgalci Rusya Federasyonu tarafından yapılan uygulamaların soykırım niteliğine büründüğünün apaçık bir kanıtı olan bu karar karşısında bütün uluslararası kurum ve kuruluşlar ile medenî dünyanın bir an evvel harekete geçerek Rusya Federasyonu ve işbirlikçilerine karşı en sert tedbirleri alması çağrımızı ısrarla yineleyerek, işgalcilerin yok hükmündeki bu kararını lanetliyoruz.

Kırım Tatar halkı asla teslim olmayacak!