• Derneğimiz Bursa Şubesi’nde yoğun talep üzerine Kırım Tatarca Kursları başladı. Dersler eğitimini Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Kırım Tatar ve Türk Dili Bölümü’nde tamamlayan, daha sonra aynı bölümde öğretim üyesi olarak da görev yapan Şemsiye Satı tarafından veriliyor. Bursa Şubesi Dernek binasında düzenlenen kursların ilk oturumu yapıldı.

Bu kursların başlamasının Kırım Tatar Dil ve Kültürü’nün yaşatılması adına önemli bir hamle olduğunu belirten Şube Başkanı Yunus Güneri QHA’na yaptığı açıklamada “Bursa Şubesi olarak bir Kırım Tatar dili akademisyeninin şehrimizde olması bizim için büyük bir şans ve biz bu şansımızı değerlendirmek istiyoruz. Bu konuda bize destek veren Şemsiye Satı’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kurs Derneğimize, halkımıza, hepimize hayırlı uğurlu olsun” diyerek duygularını ifade etti.

Bursa’da dernek binasında düzenlenen kurslar Cuma günleri saat 19.30’da yapılacak ve günlük 2 saat olacaktır. Derslerin ücreti aylık 50 TL oarak belirlenmiştir. Bursa’da Kırım Tatarca Kursları ile ilgili geniş bilgi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bircan’dan alınabilir. Cep: 0506 344 68 54, Dernek Tel: 0 224 223 63 07