•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ankara’da Rusya Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması

      

     

    Kırım Tatar Teşkilatları Platformu “10 Aralık İnsan Hakları Günü” münasebetiyle Ankara’da Rusya Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması yaptı.

      

     

    Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda ilk konuşmayı yapan Platform İcra Komitesi Üyesi Mükremin Şahin İnsan Hakları Günü’nün önemi üzerinde durdu. Şahin konuşmasında tüm insanlığın insan hakları adına bir bayram havasında yaşaması gereken böyle bir günde özellikle Kırım ve Suriye’de yapılan ihlallerin çokluğunu dile getirdi.

      

     

    Ayrıca Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunması konusunda garantör devletlerden biri olan Rusya’nın Kırım’ı işgalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

       

     

    Bu arada Türk hava sahasını ihlal eden bir uçağının düşürülmesini bahane eden Rusya’nın  Türkiye’ye yaptırım uygulayacağını dile getirmesinin çok manidar olduğunu, aslında Türkiye’nin Kırım’ın işgali sonrasında batılı ülkelerin Rusya’ya karşı uygulamaya başladıkları yaptırımlara katılması ve destek vermesi gerektiğini belirtti.

       

    Basın açıklamasında daha sonra Kırım Tatar Teşkilatları Platformu İcra Komitesi Üyesi Namık Kemal Bayar tarafından Platformun basın açıklaması okundu.

     

    Etimesgut, Kırıkkale, Ankara, Polatlı, Ballıkpınar ve Eskişehir’den gelen teşkilat üyeleri tarafından Rusya Büyükelçiliği önüne bir siyah çelenk bırakılmasının ardından topluluk olaysız bir şekilde dağıldı.

        

     

    FOTOĞRAFLAR : Mustafa GÜLTEKİN

    Pin It