•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •   

     

    Derneğimiz Konya Şubesi “Geleneksel XVI. Konya Tepreçi”ni 31 Mayıs 2015 Pazar günü Konya-Birlik Parkı’nda (Ankara yolu) düzenledi. Sabah saat 08.00’den itibaren tepreç alanını doldurmaya başlayan vatandaşlarımıza kurulan sofralarda yemek ikramı yapıldı.

     

     

    Tepreç saat 10.00’da Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Ant Etkenmen okunmasıyla başladı. Daha sonra  bu yılın verimli-bereketli geçmesi için  Kur’an-ı Kerim ve Tepreç Duası okundu. Konya Şube Başkanımız Fikret Seyfi Kaçar’ın açılış konuşmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

     

     

    Tepreçte ilk olarak Konya Şubemiz Halk Oyunları grubu hocaları Nuri Devret’in akordeonu eşliğinde Kırım Halk Oyunlarından örnekler sundular.

     

     

    Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Topluluğu ise alanda büyük bir coşku yarattı.

     

     

    Daha sonra alanda gösterilerini sergileyen Genel Merkezimiz Gençlik Komisyonu Halk Oyunları Topluluğu ile Kırım Tatar yırlarından örnekler veren müzik hocamız Rümeysa Ay alkışlar eşliğinde seyredildi.

     

      

     

    Dünyaca ünlü Dombra sanatcısı Arslanbek Sultanbekov’un kısa konserinden sonra alan pehlivanlara kaldı.

     

     

    Büyük - küçük her yaştan pehlivanın yer aldığı geleneksel Kırım Tatar Kuşak Güreşi Müsabakası belki de günün en merakla beklenen gösterisiydi. Ayni ilgiyle seyredilen güreşlerin ardından derece alanlara ödülleri verildi.

     

      

     

    Bu arada hanımlar da Kırım Tatar Aşları pişirmedeki ustalıklarını bir yarışmayla sınadılar. Ödüllerini alırken mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Konya şehir içi ve civar köylerden gelerek tepreçe katılan yaklaşık 1500-2000 kişilik vatandaş topluluğunun coşkusu ise görülmeye değerdi.

     

      

     

    Tepreç hep birlikte oynanan toplu qaytarma ile sona erdi.

     

    Pin It