• ForumTurkuaz grubu tarafından Ankara Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde "Kırım Tatarları ve Kırım Krizi" konulu bir konferans düzenlendi.

28 Nisan 2015 tarihinde yapılan konferansa Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av.Namık Kemal Bayar ve Genel Merkez Gençlik Kolu Başkanı, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma  Görevlisi Fethi Kurtiy Şahin konuşmacı olarak katıldı.

ForumTurkuaz grubu kurucularından Numan Tabak’ın açılış ve sunuş konuşması ile başlayan konferansta Fethi Kurtiy Şahin, "Tarihte Ukrain - Rus İlişkileri ve Bölgenin Jeopolitiği"; Av.Namık Kemal Bayar da "Kırım Tatarlarının Tarihi ve İşgal Sonrasında Kırım’da Son Durum" hakkında konuşmalar yaptılar.

Konferansa kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Katılımcıların yoğun ilgisini çeken ve konuşmalar sonunda soru-cevaplarla kapanan konferans üç saati aşkın sürdü.