•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  

    Genel Merkezimiz tarafından Hamamönü kabakçı Konağı’nda düzenlenen “Kırım Tatar Edebiyat ve Şiir Akşamları”nın Mart ayında konuğu “Aluşta’dan Esen Yeller” Bir Kırım Türküsü isimli kitabın yazarı Serra Menekay Öncel’di...

     

     

    20 Mart 2015 Cuma günü saat 19.00’da düzenlenen etkinliğe ilgi çok büyüktü. Kabakçı Konağı kapasitesinin yaklaşık üç katına yakın bir topluluğu ağırladı. Kırım Tatarlarının II.Dünya Savaşı, Büyük Sürgün ve sonrası hazin tarihini iki kadının hayatından yola çıkıp romanlaştırarak edebiyat hayatımıza katan yazarımıza ilgi gerçekten çok büyüktü.

     

     

    Sunuculuğunu Mavile Muhtarova’nın yaptığı etkinlik Oya Deniz Çongar’ın Derneğimiz faaliyetlerini tanıtan ve yeni başlayacak olanlar hakkında yaptığı kısa bir konuşma ile başladı. İsmail Bey Gaspıralı’nın doğum günü olması münasebetiyle Kırım’da kaydedilmiş bir video kaydından izlenen “Kırım” isimli şiirinin ardından Rümeysa Ay tarafından seslendirilen “Aluşta’dan Esken Yeller” isimli yır ile konuklarımız Serra hanıma merhaba dediler.

     

     

    Daha sonra yazarımız Serra Menekay kitabı yazma hikayesini anlattı. Kırım’daki akrabaları ile nasıl tanıştığını, orada yaşadıklarını ve bütün bunların hayata bakışını nasıl değiştirdiğini ifade ettiği konuşmasının ardından konuklar için hazırlamış olduğu bir slayt gösterisi sundu.

     

     

    Mehmet Kartal’ın saksafon ile icra ettiği “Stakan Avası”, Meryem Kadırova’nın “Tım tım” ve “Kugüm” dansları ile Rümeysa Ay’ın seslendirdiği “Yosmam” yırı gecemize ayrı bir renk kattı.

     

     

    Genel Başkanımız Tuncer Kalkay kısa bir konuşma sonrasında yazarımıza Kırım Tatar Kültürü’ne yapmış olduğu katkı münasebetiyle Genel Merkezimizin şükranlarını bildiren bir plaket sundu.

     

     

    Ayrıca Kırım Tatar nakışları ile süslü bir kese ve çiçeklerin takdiminin ardından yazarımız Serra Menekay ile yapılan söyleşi, sonrasında kitaplarını imzalatmak isteyen okuyucular uzun bir kuyruk oluşturdular. Konuklarımız kitaplarını imzalatmak için çok beklediler ancak kimse bundan şikayetçi değildi.

     

     

    Kabakçı Konağı belki de bu etkinlikler başladıktan sonraki en kalabalık akşamını yaşadı. Konuklarımızın büyük bir kısmı sandalyelerin yeterli olmaması sebebiyle etkinliği yerde oturarak takip ettiler.

     

     

    Bizler için son derece mutluluk verici anılar kazandığımız bu imza akşamında bizleri yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza çok teşekkür ediyoruz...

     

    Pin It