•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •      
     
    Genel Merkezimiz tarafından Hamamönü kabakçı Konağı’nda düzenlenen “Kırım Tatar Edebiyat ve Şiir Akşamları”nın bu ayki konuğu “Aluşta’dan Esen Yeller; Bir Kırım Türküsü" isimli kitabın yazarı Serra Menekay Öncel...
    Kırım Tatarlarının II. Dünya Savaşı, Büyük Sürgün ve sonrası hazin tarihini iki kadının hayatından yola çıkıp romanlaştırarak edebiyat hayatımıza katan yazarımız hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse: “Serra Menekay Ankara’da doğdu. Ege Üniversitesi  Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlığını biyokimya ve klinik biyokimya dalında yaptı. Hekimlik mesleğinin gezi yazılarını, denemelerini ve şiirlerini değişik yayın organlarında yayımlayan, çeşitli dergilerin yayın yönetmenliğini ve editörlüğünü de yapan Serra Menekay ilk romanı “Aluşta’dan Esen Yeller”i yazabilmek için mesleğine ara verdi. Menekay halen İzmir’de yaşamakta ve yazmayı sürdürmektedir.”

    Serra Menekay Öncel’in romanın hikâyesini anlatacağı ve kitabını imzalayacağı  20 Mart 2015 Cuma günü saat 19.00’daki etkinliğimize tüm edebiyat severleri ve Kırım Tatar Kültürü’ne ilgi duyanları bekliyoruz.

    Bu güzel akşamda Genel Merkezimiz Gençlik Kolları yırları ve dansları ile yazarımıza eşlik edecekler...
    Pin It