•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  

     

     Kırım Tatar Halkı’nın VI. Kurultayı münasebetiyle Kırım’da bulunan  Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyeleri Kırım Yazıcılar Birliği ve Yıldız Dergisi’ni ziyaret ettiler.

    Genel Başkanımız Tuncer KALKAY başkanlığındaki heyet 24 Ekim 2013 günü Kırım’ın belli yazıcılarıyla biraraya geldi. Avrasya Yazarlar Birliği’ni temsilen heyette yer alan Hüseyin ALBAYRAK’ın da hazır bulunduğu toplantı samimi bir havada gerçekleşti. Görüşmede ağırlıklı olarak Kırım Tatar Dili’nin problemleri üzerinde duruldu. Kırım’ın belli yazıcıları geçmiş yıllarda Romanya’da Kırım Tatarca olarak eser veren yazarları fahri üye olarak kabul ettiklerini belirtip, Türkiye’de de aynı şekilde eserlerini Kırım Tatarca olarak hayata geçiren yazarları üye olarak kabul etmekten duyacakları memnuniyeti dile getirdiler. Genel Başkanımız Tuncer KALKAY da Derneğimiz’in dil mevzuundaki hassasiyetlerini anlatarak dilin yaşayan bir unsur olması gerektiğinden söz etti. Genel Sekreterimiz Oya Deniz ÇONGAR ise “Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Edebiyat Yarışması”nı düzenleyen Derneğimiz’in bu yarışma aracılığı ile gençleri Kırım Tatarca konuşma  ve yazma hususunda yüreklendirmeye devam edeceklerini belirtti. Yönetim Kurulu üyelerimiz yarışmamızın duyurulması için yazıcılar birliğinin desteğini beklediklerini de sözlerine eklediler. 

    Son derece verimli bir görüş alış verişinde bulunulan toplantı sonrasında ortak çalışmaların daha çok olması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

     

    Pin It